İstanbul'dan Ian McKellen geçti

Ünlü İngiliz oyuncu Ian McKellen, British Council’ın konuğu olarak ilk kez İstanbul’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'dan Ian McKellen geçti

Ünlü İngiliz oyuncu Ian McKellen, British Council’ın konuğu olarak ilk kez geldiği İstanbul’dan tiyatro ve sinemaseverleri kendisine hayran bırakarak geçti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğinde, hayranları ile sanat ve eşitlik konulu değişik etkinliklerde bir araya gelen ünlü oyuncu içtenlikle paylaştığı deneyimleri ve mütevazılığı ile herkesin gönlünü fethetti.



Sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılmak için British Council’ın konuğu olarak ilk kez Türkiye’ye gelen ünlü İngiliz oyuncu Ian McKellen, İstanbul’da geçirdiği bir hafta boyunca hem hayranları ile bir araya geldi hem de kültür sanat camiasının önde gelen isimleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile buluştu. İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğinde geldiği İstanbul’da büyük ilgi gören McKellen’ın etkinlikleri öncesinde uzun kuyruklar oluştu.



7 Nisan Cuma günü İstanbul Film Festivali kapsamında Boğaziçi Üniversite’sinde “Sinema Sohbeti”ne katılan ünlü oyuncu, tiyatro ve sinema kariyerinden deneyimlerini paylaştığı konuşması ile tüm katılımcıları kendisine hayran bıraktı. Sohbet esnasında Yüzüklerin Efendisiserisinden Gandalf ve X Men serisinden Magneto karakterlerinin unutulmaz sahnelerinden bölümler de canlandıran McKellen’a Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Rock Korosu da hoş bir sürpriz yaptı. Yüzüklerin Efendisi filminin ana tema müziğini acapella seslendirdikleri kısa bir dinleti ile McKellen’ı karşılayan Boğaziçi Üniversitesi Rock Korosu, ünlü oyuncuyu çok duygulandırdı.



İstanbul Film Festivali’nde biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen Richard III filminin gösterimlerine de katılan McKellen, festival seyircilerine unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca İstanbul Tiyatro Festivali işbirliğiyle Türkiye’deki tiyatro camiasının önde gelen isimleri ile bir araya gelen Ian McKellen, British Council’ın “Shakespeare Yaşıyor” programının da elçisi olarak Shakespeare ve eserleri ile olan ilişkisini de kariyerinin değişik dönemlerinden örneklerle anlattı.



Türkiye ziyareti kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği ve LGBTİ hakları konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya gelen McKellen, kurucuları arasında yer aldığı İngiliz sivil toplum kuruluşu Stonewall’u anlattı ve kendisinin aktivizm deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.  



Bu yoğun programı içinde Sultanahmet ve Aya Sofya’yı ziyaret etmeyi atlamayan ünlü oyuncu, İstanbul’un tarihi dokusuna duyduğu hayranlığı dile getirdi. Gittiği her yerde büyük ilgi gören McKellen, kendisi ile fotoğraf çektirmek ve imzasını almak isteyen hayranlarını da kırmadı. İçtenliği ve mütevazılığı ile herkesin gönlünü fetheden ünlü oyuncu bu sene İstanbul Film Festivali’ne de damgasını vurdu.



İstanbul'dan Ian McKellen geçti


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin