İstanbul'da mahallenin ortasına helikopter düştü: 4 asker şehit oldu!

Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da mahallenin ortasına helikopter düştü: 4 asker şehit oldu!

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Olayda 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz ise yaralandı.



UH-1 tipi askeri helikopter, Sancaktepe'de mahalle arasında düştü. İki apartmanın arasına düşen helikopterde bulunan 4 askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı belirtildi.



Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.



İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olayla ilgili "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var.



Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir." açıklamasını yaptı.



HULUSİ AKAR İNCELEMEDE BULUNACAK



Milli Savunma Bakanı Akar da askeri helikopterin düştüğü bölgede inceleme yapmak amacıyla olay yerine gidiyor.Düşen UH-1 tipi helikopter 1970'ten itibaren TSK envanterindeydi. Yerli helikopter T625 gelince UH-1 tipi helikopter emekli edilecekti.



TEKNİK ARIZA MEYDANA GELMİŞ OLABİLİR



Savunma sanayi uzmanlarının ilk değerlendirmelerine göre helikopterde teknik arıza meydana geldi. Pilotlar da yerleşim yerine düşmemek için çaba gösterdi ve binaların arasındaki boşluğa düştü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin