İstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkan yollar kapalı, gözaltılar var

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkan yollar kapalı, gözaltılar var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek yürüyüş ve mitinglerle kutlanacak. İstanbul’da kutlamaların adresi Bakırköy olacak.



Kutlamaların yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollara ise polis bariyerleri konuldu.



Valiliğin kutlamalara kapattığı Taksim de bariyerlerle kapatıldı. Beşiktaş ve Şişli'de de Taksim'e çıkan birçok yol ve sokak, trafiğe kapatıldı.



İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan gelişmeler şöyle:



13:16 - NTV muhabiri Özgür Yılmaz, izinsiz gösteri yapmak isteyen 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.



SIRASELVİLER'DE ESNAF VOLEYBOL OYNADI



12:38 - Taksim Sıraselviler caddesinde iki kadın esnaf, kapalı yolları fırsat bilerek voleybol oynadı.



OSMANBEY VE ELMADAĞ'DA SLOGAN ATAN ÜÇ KİŞİYE GÖZALTI



12:36 - Şişli Osmanbey'de polise direnen kişi slogan atmaya başlayınca gözaltına alındı ve polis aracına kondu. Aynı süre zarfında Elmadağ'da da slogan atan iki kişiye gözaltı işlemi uygulandı. Bu kişilerin emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.



​12:32 - Zincirlikuyu'dan Taksim'e yürümek isteyen 2'si kadın 8 kişiye polis izin vermedi ve gözaltı işlemi uyguladı.



12:20 - Bakırköy'deki 1 Mayıs mitingine Beşiktaş taraftarları da formalar, bayraklar ve Che Guevara posteri ile katıldı.



12:00 - Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamaları için toplanan grupların alana yürüyüşü başladı. Grupların bazıları otobüslerle bazıları ise metrobüslerle Bakırköy'e geldi. Bakırköy metrobüs durağında yoğunluk oluştu. Durakta toplanan gruplar kortej halinde alana doğru yürümeye başladı. DİSK kortejine katılanlar halay çekti. Grupların alana yürüyüşü sürüyor.​



11:52 - Taksim'de 'Mücadele Birliği' imzalı pankart açan N.K., E.K., G.N.İ., T.A., Ö.O. ile B.Ö. gözaltına alındı.



'HÜKÜMETİMİZ KAPİTALİZME KARŞI BÜYÜK BİR MEYDAN OKUMA GERÇEKLEŞTİRDİ'



10:19 - Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi'nden çeşitli sloganlar atarak Kazancı Yokuşu'na kadar yürüdü. 



Gruptakiler, 42 yıl önce hayatını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunan grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.



Polis izniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan Hak-İş grubu, açıklamanın ardından alandan ayrıldı.



Hak-İş İl Başkanı Mustafa Şişman, Türkiye'nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün alanlarda olduklarını söyledi.



Şişman, 2007 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması için mücadele verdiklerini ifade ederek, "1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla kapitalizme karşı, 'devlet küçülmelidir' diyenlere karşı büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir." diye konuştu.



10:14 - Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyen İnşaat-İş Sendikası üyesi 5 işçi gözaltına alındı.



​09:40 - Beşiktaş'ta slogan atarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruptakilere müdahale edildi. Polis ekipleri, gruptaki 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler emniyete götürüldü.



09:00 - Sendika temsilcileri Taksim Meydanı’na geldi. 1 Mayıs 1977’de katledilen 34 kişinin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı. Sendikacılar daha sonra Taksim Meydanı’nda 1977’de ölenlerin isimlerini okuyarak, ‘Burada’ diye haykırdı.



08:00 - Şişli ve Beşiktaş’ta TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı.



'BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ'



07:00 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı: Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.



SENDİKALAR FARKLI ŞEHİRLERDE KUTLAYACAK



1 Mayıs, çalışanların sorun ve taleplerini gündeme getirildiği gün olma özelliği de taşıyor.



İşçi ve memur konfederasyonları ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, son senelerde olduğu gibi bu yıl da farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler düzenleyecek.



Türk-İş, bu yıl çalışma hayatına ilişkin sorunları gündeme taşımak için 1 Mayıs programını, işçi kenti olarak bilinen Kocaeli'de düzenleyecek. Hak-İş ve Memur-Sen, bu yıl ortak kutlama yapacak. Daha önceki senelerde birlikte kutlama programları düzen iki konfederasyon, bu yıl da 1 Mayıs'ta Şanlıurfa'da olacak.



Türkiye Kamu-Sen ise Milli Mücadele'nin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla, 1 Mayıs'ta Samsun'da program düzenleyecek. DİSK ve KESK, bu yıl da İstanbul'da ortaklaşa program yapacak. Bakırköy Pazar Alanı'ndaki kutlamada, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri de yer alacak.



​BEYOĞLU, BEŞİKTAŞ VE ŞİŞLİ'DE KAPANAN YOLLAR



Dün yapılan açıklamaya göre Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli bölgesinde trafiğe kapatılacak yollar şunlar:



Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi ve Sıraselviler Caddesi. Şişli'de Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ortaklar Caddesi ve Aytekin Kotil Caddesi.



Bu bölgede Unkapanı Köprüsü ve Perşembe Pazarı'ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa'dan gelen akım Tuz Ambarı Işıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesinden gelen akım Gümüşsuyu'na verilmeden Beşiktaş ya da Karaköy istikametine, Şişhane'den gelen akım Kasımpaşa ve Unkapanı Köprü istikametine yönlendirilecek.



Defterdar Yokuşu'ndan Taksime Çıkan Yol Kapanırken (Firuzağa Meydan) akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu istikametine verilecek.



Mebusan Yokuşu Caddesi çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesiyle kesişim noktasından kapatılarak, akım Karaköy istikametine yönlendirilecek. Halaskargazi Caddesi kapatılacak, alternatif olarak sürücüler Abide-İ Hürriyet Caddesine sevk edilecek.



Ergenekon Caddesinden gelen akım Dolapdere Caddesine yönlendirilecek, Halaskargazi Caddesine yönlendirme yapılmayacak. Dolapdere Caddesinden gelen akım Irmak Caddesinden Kasımpaşa istikametine geri çevrilecek, Yedi Kuyular istikametine yönlendirilmeyecek. 



METRO VE FÜNİKÜLER KAPALI



Beytaman ışıklardan yol kapatılarak Şişli istikametine yönlendirilmeyecek. 



Aytekin Kotil Caddesinde yol kapanırken sürücüler Mecidiyeköy istikametine yönlendirilecek.



Rumeli Caddesinden gelen akım Abide-İ Hürriyet Caddesine verilecek. Ritz Carlton Otel önünden kapama yapılacak, akım Mete Caddesine gönderilmeyecek.



Osmanbey Metro İstasyonu-Taksim Metro İstasyonu-Şişhane Metro İstasyonu, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, Karaköy-Tünel Füniküler Hattı yolu da trafiğe kapatılacak.



Deniz ulaşımı ve havadan alınacak tedbirlerle vatandaşların güvenliği sağlanacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin