İstanbul nefes aldı! 4. Uluslararası Klarnet Festivali'nde renkli final

4. Uluslararası Klarnet Festivali sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul nefes aldı! 4. Uluslararası Klarnet Festivali'nde renkli final

'İstanbul Nefes Alıyor' sloganıyla, Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 4. Uluslararası Klarnet Festivali son akşamında İstanbullu müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı. BBC tarafından verilen 'R3 Awards for World Music' ödülüne sahip olan ve Bulgaristan'ın tanıtım yüzü olmaya layık görülen Ivo Papazov ve Trakia Band, sonrasında Klezmer ile gypsy jazz müziğinden etkilenerek yola çıkan ve altı farklı kültürü altı farklı ülkeden müzisyen ile bir araya getiren Barcelona Gipsy Klezemer Orchestra'nın sahne aldığı gecede Cemal Reşit Rey'e damga vurdu. Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı salonda, Balkan ritmlerine dayanamayan seyirciler  müziğe eşlik etti.



"İstanbul nefes aldı! 4. Uluslararası Klarnet Festivali'nde renkli final" Galerisine Göz At



IVO PAPAZOV'DAN 'UZUN İNCE BİR YOLDAYIM'



Sahneye ilk sırada çıkan Ivo Papazov ve Trakia Band, duygusal şarkılarıyla izleyiciyi Balkan topraklarında bir seyahate çıkarırken,  Papazov, Biraz Bulgaristan'a geçeceğim şimdi. Bu şarkı Bulgaristan göçmenleri için. En çok da Gaziali ve Silistre" sözleriyle hemşehrilerine selam gönderdi. Sanatçının klarnetiyle çaldığı 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısı, dakikalarca alkışlandı.



SURİYELİ MÜLTECİLERİ UNUTMADILAR



Ivo Papazov, sonrasında sahneye çıkan Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra'nın klarnetçisi Robindro Nikolić seyirciyi Türkçe 'İyi akşamlar' dileyerek sonrasında "Bu benim Türkçe'min yüzde 50'sini oluşturuyor. Biz bu şehre aşığız" açıklamasında bulundu. Vokal Sandra Sangiao, ise "Bu sihirli dakikalarda Suriyeli mültecileri de hatırlamak isteriz. Başka da bir şey yok" dedi.



"SERKAN ÇAĞRI BİZE ŞARKI ÖĞRETTİ"



Nikolic, ayrıca festivalin sanat direktörü Serkan Çağrı'ya daveti için teşekkür ederek "Bizi İstanbul'a çağırdıkları için Serkan Çağrı'ya teşekkür ediyorum. Barcelona'da Türkçe şarkıyı çaldığımızda insanlar şaşırıyor. Ama burada keyifle seslendireceğiz. Bize Serkan Çağrı  öğretti" diyerek Kürdili Hicazkar Longa'yı çaldı. Parçanın ritmine kapılan seyirciler, vokal Sangio ve klarnetçi Nikolic de seyircinin arasına girince, ayağa kalkıp CRR'de alışılagelmedik bir şekilde dans etti. Konser salonu ilk kez böyle renkli görüntülere sahne oldu. Grup, yoğun istek üzerine bis yaptı ve 'Türkiye'ye aşığıyız' diyerek tüm salonu arkalarına alarak fotoğraf çektirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin