İSTANBUL MODERN BİR SANATÇI İÇİN EN KAPSAMLI SERGİSİNİ DÜZENLİYOR

İstanbul Modern'in bir sanatçı için düzenlediği en kapsamlı sergi 10 Eylül'de sanatseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
İSTANBUL MODERN BİR SANATÇI İÇİN EN KAPSAMLI SERGİSİNİ DÜZENLİYOR

     Çağdaş sanat sahnesinin önemli isimlerinden Sarkis'in 50 yıllık sanat yaşamının tüm evrelerine ışık tutacak ''Site'' sergisi, 10 Eylülde İstanbul Modern Sanat Müzesinde sanatseverlerle buluşacak.
     Alınan bilgiye göre, İstanbul Modern'in bir sanatçı için düzenlediği en kapsamlı sergi olma özelliği taşıyan ''Site'' sergisi, 10 Ocak 2010'a kadar açık kalacak.
     Sergi, Sarkis'in 50 yıllık sanatsal yaşamının tüm evrelerine işaret edecek. Sarkis, ilk kez sanatının farklı dönemlerini bu sergiyle bir araya getirecek, yeniden yorumlayacak ve icra edecek.
     Sanatçı, İstanbul Modern'in sergi salonlarını geçmişinin izleri ile dolu, ucu bucağı olmayan bir kent olarak inşa edecek. Sergi için çağırdığı çalışmalarında bir kentin olası mekan, figür ve olgularını bir araya getirecek olan sanatçı, sokakta karşılaşılan insanlar-evsizler, sürekli inşa halinde olan mekanlar, gündelik hikayelerin kahramanları, işitilen sesler ve duyulan kokular, duvarlardaki sloganlar, kamusal sorunlar gibi bir şehri ayakta tutan tüm enstrümanları kendi sanatının önemli evreleri ile iç içe örecek.
     Sergi, sanatçının 1960'ların başında gerçekleştirdiği kağıt üzerine guaj çalışmalarından başlayarak, 1970'li yılların katran malzemeli karanlık enstalasyonlarına, 1980'li yılların kurum eleştirisi taşıyan düzenlemelerine, 1990'ların neon çalışmalarına ve sonunda farklı kültürleri bir araya getiren disiplinler arası işlerine dek görsel ve işitsel bir zenginlik içerecek.
     Sarkis Zabunyan, 1938 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesinden mezun olan Zabunyan, hayatını 1964'ten bu yana Paris'te sürdürüyor.
     Başlangıçta resimle ilgilenen sanatçı, kısa bir süre sonra eserlerinde heykelin yanı sıra ses ve video enstalasyonlarına odaklandı. Sarkis, ''1967 Prix de la Peinture a la Biennale de Paris'' ve ''1991 Grand Prix National de Sculpture'' ödüllerini kazandı.
     Sanatçı 2010 yılında Paris Pompidou Çağdaş Sanat Merkezi ve Cenevre Çağdaş Sanat Müzesi'nde birer sergi gerçekleştirecek. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin