İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda yen atama!

İKSV Genel Müdür Yardımcılığı'na yeni atama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda yen atama!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda 2006 yılından bu yana İsanbul Müzik Festivali’nin direktörlüğünü yürüten Yeşim Gürer Oymak, 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren İKSV Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlenecek.



Yeşim Gürer Oymak, yeni görevinin yanı sıra İstanbul Müzik Festivali’nin ve İKSV tarafından üç yılda bir düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması’nın direktörlüğünü üstlenmeye devam edecek.



Saint Benoît Fransız Lisesi'nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden mezun olan Yeşim Gürer Oymak, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı.



1996-2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görev alan Gürer Oymak, bu dönemde Müzikoloji Bölümü Başkanlığı ve Osmanlı Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (OMAR) yönetim kurulu üyeliği görevlerini de üstlendi.



Yeşim Gürer Oymak, 2000 yılında İş Sanat Kültür Merkezi’nin Kurucu Direktörü oldu ve 2006 yılına dek bu görevi yürüttü. 2009-2010 yıllarında Türkiye ve Fransa Dışişleri Bakanlıkları tarafından Fransa’da gerçekleştirilen “Fransa’da Türkiye Mevsimi” çerçevesinde düzenlenen klasik müzik etkinliklerinin de koordinatörlüğünü üstlendi. 2014 yılında Polonya-Türkiye kültürel ilişkilerine katkıları nedeniyle, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından “Bene Merito” nişanına layık görüldü.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda yen atama!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin