İSTANBUL HİKAYELERİ'NİN TANITIMI CEZAYİR RESTORAN'DA YAPILDI

14 farklı yazarın kaleme aldığı İstanbul Hikayeleri adlı kitabın tanıtım yemeği önceki akşam yapıldı. Sayım Çınar izlenimlerini Medyatava için yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İSTANBUL HİKAYELERİ'NİN TANITIMI CEZAYİR RESTORAN'DA YAPILDI

İstanbul Hikâyeleri tüm kitapçılarda!


 


TimeOut ekibi , önceki akşam 14 farklı yazarın kaleme aldığı birbirinden özgün hikâyelerden oluşan ‘İstanbul Hikâyeleri’ kitabın kokteylini Cezayir Restoran'da kutladı.


Bu kitap kokteylinde yine çok renkli isimler vardı.Tuğrul Eryılmaz, Perihan Mağden, Barbaros Altuğ, Gülenay Börekçi, Barış Müstecaplıoğlu, Mehmet Güreli ve  yönetmen Mahmut Fazlı Coşkun...


14 farklı yazarın kaleme aldığı birbirinden özgün hikâyelerden oluşan ‘İstanbul Hikâyeleri’ kitabı bu ay tüm kitapçılarda okurla buluşuyor. Cihangir’de bir apartman dairesinin maziden gelen sesi, Hilton’un 817 numaralı odasının müstehcenliği, Sulukule’nin yıkılmaya direnen neşesi, Ada vapuru iskelesinin tanıdık yolcuları, Beşiktaş’ın dumamaltı kahvehanesinde meraklı bir futbol muhabbeti... İstanbul’un daha nice köşesinden, kenarından, varsa içinden, varsa uzağından geçen öyküler ‘İstanbul Hikâyeleri’nde buluştular. Alper Canıgüz, Barış Müstecaplıoğlu, Cem Akaş, Çiler İlhan, Fatih Özgüven, Elif Şafak, Gündüz Vassaf, Mine Söğüt, Murat Uyurkulak, Özlem Alkan K., Sadık Yemni, Sema Kaygusuz, Turgut Yüksel ve Ulaş Gürpınar’ın İstanbul hikayeleri ilk kez bu kitapta yayınlandı. İstanbul’un yaşam dergisi Time Out, ilk edebiyat projesi olan kitabı New York ve Londra’da olduğu gibi İstanbul için de her yıl farklı yazar ve hikayelerle yenileyerek edebiyat dünyasına hareket getirmeyi hedefliyor.


 


İstanbul Hikayeleri:


Yazarlar; Alper Canıgüz, Barış Müstecaplıoğlu, Cem Akaş, Çiler İlhan, Fatih Özgüven, Elif Şafak, Gündüz Vassaf, Mine Söğüt, Murat Uyurkulak, Özlem Alkan K., Sadık Yemni, Sema Kaygusuz, Turgut Yüksel, Ulaş Gürpınar.


İstanbul Hikâyeleri


Editör: Özlem Alkan K.


Derleyen: Zeynep Üner


İçindekiler:


Balerin Sabri Bunu Neden Yaptı? Alper Canıgüz


Birkaç Kişi Sema Kaygusuz


Kurtuluş On İki… Ulaş Gürpınar/Murat Uyurkulak


Amapola Fatih Özgüven


Uçmakdere Balıkları’nın İlk Okullar İçin Kısa Boğaz Tarihi Gündüz Vassaf


Uzaktakilerin İstanbul’u Elif Şafak


Akaşanlar Sadık Yemni


Yirmi Yedi Turgut Yüksel


Vakvak Ağacı Mine Söğüt


Zobar ile Başa Çiler İlhan


Halı Nerde, Dedi Cem Akaş


Wabi-Sabi Özlem Alkan K.


Hesaplaşma Barış Müstecaplıoğlu


 


SAYIM ÇINAR


sayimc@superonline.com


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin