İsrail medyası 'Türkiye'nin arabuluculuğu'na niye sıcak bakmadı?

Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için diplomatik çabalarını hızlandırması İsrail'de de yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail medyası 'Türkiye'nin arabuluculuğu'na niye sıcak bakmadı?

Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için diplomatik çabalarını hızlandırdığı bilgileri İsrail'de de yankı buldu. Ancak İsrail ile "gergin" ilişkileri nedeniyle Türkiye'nin ateşkes için arabuluculuk yapmasının "zor" olduğu öne sürülüyor.





Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas lideri Halit Maşal ile ayrı ayrı görüştüğü, Abbas'ın Cuma günü Türkiye'yi ziyaret etmesi beklendiğine dikkat çekilirken Türkiye ile İsrail arasında herhangi bir temasın olmadığı haberlerine vurgu yapılıyor.





İsralli muhafazakar site Arutz Sheva, bu gelişmelere ilişkin olarak "Türkiye, Gazze'de ateşkes sağlamak için diplomatik çabalarını hızlandırıyor ama İsrail ile gergin ilişkileri nedeniyle bu zor olacak" yorumunu yapıyor.





Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin son yıllarda Mavi Marmara olayı nedeniyle gerildiği belirtilen haberde İsrail Başbakanı Binyamin Netanhayu'nun ABD Başkanı Barack Obama'nın "baskısı" üzerine Ankara'dan özür dilemesinin ardından iki ülkenin bir yılı aşkın bir süre tazminat görüşmelerini yaptığını anlatılıyor.





Ancak Gazze operasyonu başlaması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "sözlü saldırılarını yeniden başlattığı" savına yer veren Arutz Sheva, Erdoğan'ın İsrail ile "normalleşme sürecine son vermekle tehdit ettiğini" de yazıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin