İSPANYOLLAR SİESTA'YA VEDA ETTİ

İspanya, siesta'ya resmen veda etti. Ülkede önceki gün yürürlüğe giren yeni bir yasayla Avrupa Birliği ile daha uyumlu olmak için memurların çalışma saatleri yeniden düzenlendi ve uzatılmış öğlen arası geleneğine son verildi.

Google Haberlere Abone ol
İSPANYOLLAR SİESTA'YA VEDA ETTİ

İspanyollardan siesta'ya veda


Kamu sektöründeki çalışanlar bundan böyle saat 12.00-13.00 arasında öğle tatili yapacak; saat 14.00 ile 16.00 arasındaki siesta süresi kaldırılacak ve böylece çalışanların akşam geç saatlere dek ofiste kalması yerine saat 18.00'de işten çıkması sağlanacak.



Verimliliği düşürüyormuş
Kamu İdaresi Bakanı, Jordi Sevilla, yasanın amacının kamu hizmetindeki 'kaotik saatleri' ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İspanya yıllık çalışma saatleri toplamıyla dünya sıralamasında 10. sırada yer alırken, ülkenin verimliliği çalışma saatleri çok daha az olan birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Bazı şirketler şimdiden yeni uygulamaya geçse de değişimin çok kolay olmayacağı söyleniyor. İletişim danışmanı Alejandra Moore, "Öğlen araların kişisel ilişkilerin kurulabilmesi için çok önemli. 45 dakikalık bir öğle yemeğinde anlamlı bir şeyin başarılacağına inanmıyorum" diyerek yeni düzenlemeye ilişkin itirazlardan birini dillendirdi.
Siesta, AB ile sorun yaratıyordu. AB ülkelerinde çalışanlar neredeyse öğlen yemeğine çıkacakken İspanyollar işe başlıyor, İspanyolların siestanın ardından tekrar işe döndüğü saatlerde Avrupalılar işten çıkmaya hazırlanıyordu. (Financial Times) RADİKAL


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin