İSMAİL KÜÇÜKKAYA: CUMHURBAŞKANI'NA DA ERGENEKONCU DERLER Mİ?

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, aynı zamanda gazetenin de sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet'e yönelik suçlamaların gerisinde farklı niyetlerin yattığını ile sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
İSMAİL KÜÇÜKKAYA: CUMHURBAŞKANI'NA DA ERGENEKONCU DERLER Mİ?

İsmail Küçükkaya/AKŞAM


Cumhurbaşkanı'na da Ergenekoncu derler mi?


Bugünlerde bankalara el konulma hikayelerine geri dönülüyor veya inanılmaz senaryolar yazılıyor ya, bakın üç gün önce Moskova'da neler konuşuldu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bize neler anlattı...


Gezinin ikinci günündeyiz. 'Devlet ziyareti' kapsamındaki görüşmeler çok sıcak ve başarılı geçiyordu. Gül, gösterilen ilgiden ve toplantıların sonuçlarından çok memnundu.

Kendisi izleyen 7 gazeteciyle, heyetin ikamet ettiği Ritz Carlton Oteli'nde bir sohbet toplantısı düzenledi. Gül, temaslarına ilişkin bilgileri verdikten sonra bizler kendisine biraz da ekonomik durumla ilgili sorular yönelttik. Gül, küresel ekonomik krize ilişkin görüşlerini anlattı, Türkiye'nin 2001 krizinin ağır faturasını ödediğini hatırlattı ve sonrasında alınan tedbirler sayesinde bugün krizin etkilerinin görece hafif hissedildiğini söyledi. Son yıllarda hem ekonomik hem de siyasal anlamda çok doğru tercihler yapıldığını belirten Gül, isabetli kararların yardımıyla bölgede ülkemizin etkinliğinin ne kadar arttığını vurguladı.

Gül işte tam bu sırada bana dönerek, 'Geçmişte, sizin grubunuzun Yapı Kredi Bankası'na el koymamızı istemişlerdi. Ben Başbakanken bunu bizzat IMF Başkanı ısrarla istemişti. Ben de baktırdım, anlatılanlar doğru değildi, IMF haksızdı, kabul etmedim. İki yıl sonra IMF Başkanı bana 'siz haklı çıktınız' diyerek kararımın isabetli olduğunu söyledi' dedi.


Bunları söyleyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı. Bir bankanın el konulmasına karşı çıkmış. Acaba birileri sapasağlam bir banka olan Yapı Kredi'yi koruması için ona silah mı doğrultmuş, acaba Gül de Ergenekoncu olabilir mi? Ben bu ifadeleri Gül'den daha önce aynı şekilde dinlemiştim. 4 Haziran 2007 tarihli köşemde (http://arsiv.aksam.com.tr/yazar.asp?a=79555,10,19&tarih=04.06.2007) bu konuyu değerli okurlarıma aktarmıştım. Şimdi Gül, bu kadar güncel bir konuda bu olayı bir basın sohbetinde gazeteci arkadaşlarımın yanında tekrarladığı için sizlere aktarmak istedim.


Toplum vicdanında Pamukbank'a nasıl el konulduğuna dair bir kanaat olduğu düşüncesindeyim. Aynı şekilde sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun ve Kafkaslar'ın en prestijli şirketlerinden olan, Batı dünyasında piyasalardaki performansıyla saygın bir yeri bulunan Turkcell'e ilişkin çeşitli kişi ve grupların ne gibi duygular beslediği de malum.


Taraf Gazetesi'ne söyleyecek hiç bir sözüm yok. Yayınlanmaya başladığı günden beri izledikleri yayın politikası ortada. Amaçlarını herkes kendince yorumlayabilir. Kamuoyunun takdirlerine bırakmak en iyisi. Ama şimdi Doğan Grubu'nda ortaya çıkan 'işte bir fırsat çıktı, biraz yararlanalım' mantığı insanın vicdanını sızlatıyor.

Daha önce Vatan Gazetesi 'Mustafa' filmi üzerinden Turkcell'i yıpratmaya çalışmıştı, Hürriyet editörleri filmi izlemeden balıklama atlayınca çok fena prestij kaybına uğramıştı. Şimdi yine aynı Vatan üzerinden benzeri bir karalama kampanyası yürütüyorlar. İlgili açıklamaların teyit ettiği gerçekleri haber sayfamızda okuyunca göreceksiniz. Aslında onlar da neyin ne olduğunu görüyorlar ama hesapları başka.

Hele Ankara'dan meslektaşım Enis Berberoğlu'nun yazdıkları tam bir kara mizah örneği. Kendi ismi Ergenekon soruşturmasında geçtiği için haklı olarak çıldırma noktasına gelen sevgili Enis, bilebildiğim kadarıyla MİT'i ve Ergenekon savcılarını dava etmişti. İnsanların, şirketlerin ve kurumların haksız yere itham edilmesinin ne kadar acıtıcı olduğunu bu kadar çabuk unutmuş olabilir mi? Aynı şekilde patronu Aydın Doğan'ın isminin Ergenekon konusunda çok çeşitli ve yaygın söylentilere ne kadar bulaştırılmış olduğunu bilmiyor olabilirler mi? 'Gözaltına alınacak' ve 'Bedrettin Dalan'ı o uyardı' gibi söylentilerden haberleri yok mu?


Pamukbank'a el konulması sürecinde yaşananları göstermesi bakımından ibret belgesi olan o meşhur Ali VUR-AL, Veli DUR-AL diyaloglarını hatırlayınız. Ciddiye almamıştınız.

Bakınız ben, geçtiğimiz ay boyunca Ergenekon'la ilgili söylentilere dayanarak insanların hedef gösterilmesine hep karşı çıktım. Bunu, yayın yönetmeni olduğum ilk günden itibaren Aydın Doğan ve onun grubundaki gazeteci arkadaşlarım için de samimiyetle uyguladım. Bu ülkede hukuk var, işleyen bir yargı mekanizması var, gerçekler elbette ortaya çıkacak. O güne kadar herkesin hukuka saygı göstermesinden daha önemli bir önceliğimiz olamaz.

Akşam olarak Ergenekon dahil bütün konularda doğru olmak kaydıyla her türlü habere açığız. Hiçbir önyargı ve ön kabulümüz yok. Kısıtlılığımız yok.
Turkcell, kartel derecesinde Türk medya sektöründe dominant olan bir gruba hiç ilan vermeden kendi sektöründe birinciliğini koruyan özel bir örnek. Bunun bir anlamı var. O nedenle Turkcell'in performansını düşürmek ve bu özel konumunu kaybettirmek hedefleniyor olabilir. Eee... Mehmet Emin Bey de bunlara biraz reklam verdiriversin canım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin