Işıltılı, elegant, eğlence dolu: Viyana

Sayım Çınar, Viyana gezisini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Işıltılı, elegant, eğlence dolu: Viyana

Sayım Çınar son ziyaretini, Viyana gezisini kaleme aldı. Şehrin kitapçılarıyla, konserleriyle, kayboluşlarıyla Çınar’ın Viyana güncesini paylaşıyoruz.



"Sayım Çınar’ın Viyana gezisinden kareler" Galerisine Göz At



Sayım ÇINAR / sayimcinar@gmail.com



Işıltılı, Elegant, Eğlence Dolu: Viyana



Viyana her zaman beklentilerinizin karşılığını veriyor. Kitapçıları, müzeleri, müziği, kafeleri ve çikolatalarıyla ünlü bir şehir Viyana. Yaşam kalitenizi kendiniz belirliyorsunuz bu şehirde.



Avrupa şehirlerindeki metro ve bisiklet geleneği Viyana için de geçerli. Özellikle metro hattı çok iyi. Üç gün 25 Euro’ya tüm ulaşım sorununuzu halledebilirsiniz. Bu yönüyle şehirde bol bol kaybolmaya hazır olun. Bu kaybolmalar şehrin gizli dehlizlerini açacak size.



Çok güvenli olmakla birlikte polis yoğun bir şehir değil Viyana. Özgür ve iyi hissediyorsunuz kendinizi.



Işıltılı, elegant, eğlence dolu: Viyana



Mozart ve Freud’un Şehri



Çok iyi korunmuş bir şehir. Mozart Viyana’nın her yerinde neredeyse. İzlerini dört bir köşede görüyorsunuz büyük üstadın.



Üniversite öğrencileri her yerde. Genç bir şehir aynı zamanda. Bu da enerji veriyor ziyaretçilere.



İçinden Tuna nehri geçen bir şehirle karşı karşıyayız. Elegant bir Almanya Avusturya benim için. Ve dediğim gibi kaybolmak için birebir.



Işıltılı, elegant, eğlence dolu: Viyana - Resim : 2



Freud, Stalin, Hitler… Hikayesi bol bir şehir. Sigmund Freud, psikanalizin kurucu babasıydı. 1938’de Nazilerden kaçmak için Avusturya’yı terk etti ve ertesi yıl Londra’da sürgünde öldü. Eski evini ve ofisini, şimdi Sigmund Freud Müzesi’ni Viyana’da bulunuyor.



Kafeleri çok özel. Mozart Cafe özellikle çok lezzetli. İllüzyon Müzesi çok ilgi çekici. Viyana bence bir kış şehri. Kış tatilleri için birebir.



Gazeteciler eskiden daha kolay akredite oluyordu, ülkeler arası gerilimi hissediyoruz son dönemde. Dünyanın en yaşanabilir şehri seçilmiş yedi kez Viyana, olumsuzluklardan uzak olmak için birebir.



Operalardan uzak kalmayın. Viyana’yı sadece müzik ziyafeti yaşamak için bile ziyaret edin.



Bratislava’ya da geçmenizi öneririm,Viyana’dan bir saat trenle. Viyana’da Mumok ve Albertina mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzeler. Gezdikçe iz bırakan bir şehir Viyana.



Işıltılı, elegant, eğlence dolu: Viyana - Resim : 3



Viyana’nın Damak Tatları



Viyana şehri sadece turistik gezi için değil yaşantı olarak da oldukça gelişmiş bir şehirdir ve 7 yıl üst üste Avrupa’nın en yaşanabilir şehri seçilmiştir. Yeme ve içme Viyana’nın favori faaliyetlerindendir. Sofralarında Macar, Yahudi, İtalyan ve Fransız tarzı belirgindir. Schnitzel, Langos, kestane kızartma, wurst ve Gulaş ve meyvalı turta Viyana’nın geleneksel tatları arasında. Uygun fiyatlı menüler bulabileceğiniz restoranlar damak tadına düşkün ziyaretçiler için keşfedilmesi gereken yerler arasında. Vietnam, Japon ve de Hint mutfakları içinde özel seçenekler yer alıyor. Müze ve cafe cenneti olan şehir. Aida'da pasta yenilmeden asla dönülmemelidir. Kış sonu olmasına rağmen parklar bahçeler kuru dalları ile bile güzel. Huzur kentin genel yapısına hakim.



Ve hep söylediğim gibi yol arkadaşlarınızı doğru seçin. Mehmet Erduğan’ın şehirle kurduğu ilişki çok güzeldi. Onunla yaptığım seyahat Viyana’yı daha da ışıltılı hale getirdi.



Mutlu gezmeler, iyi seyahatler!




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin