IŞİD, manşetlerdeki yerini korudu

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD, manşetlerdeki yerini korudu

23 - 29 Haziran 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında sıralandı.

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'IŞİD'



Irak'ta ve Suriye’de yaklaşık üç haftadır belirli bölgelere hakim olan ve son olarak Tikrit Kenti'nde 160 kişiyi idam eden IŞİD ile ilgili 2.323 adet haber yayınlandı. Geçtiğimiz hafta 4 binin üzerinde olan IŞİD haberlerinin bu hafta yarı yarıya azaldığı gözlemlenirken, hafta sonu örgütün, liderleri 'Ebu Bekir Bağdadi'yi 'Halife'  ilan etmesiyle IŞİD, manşetlerden inmeye niyeti olmadığının gösterdi.



Haftanın en çok konuşulan ikinci konusu Spor başlığı altından çıktı. Uruguay'ın yıldız futbolcusu Suarez'ın, İtalya - Uruguay maçında, İtalyan savunma oyuncusu Chiellini'yi ısırması ve FIFA tarafından verilen ceza 269 haberde yer aldı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisine yerleştirilen, böcek adı verilen dinleme cihazlarının tespit edilmesi ve görüntülerinin ortaya çıkması, 233 habere konu olarak, haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesi oldu.



Dördüncü sırada ise çözüm süreci kapsamında, PKK içinden silah bırakan örgüt üyelerinin 'eve dönüş'üne ve sosyal yaşama katılımına imkân sağlayacak maddeler içeren çerçeve yasa konuşuldu.



Piyasaların yakından beklediği faiz indirimi kararının Merkez Bankası tarafından açıklanması, haftanın gündemine beşinci sıradan girerken yabancı ekonomi basınında da sıkça yer aldı.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.140 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 2.226 haberle 2.sırada yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1488 haberle 3. sıraya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 614 haberle 4.sıraya yerleşti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise 466 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı. 

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'SEZEN AKSU'



Antalya'da verdiği konserde sosyal mecralarda kendi adına açılan hesaplar ile ilgili yorum yapan, Sezen Aksu 131 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. MS hastalığı tanısı konulan ve tedavileri süren Serdar Ortaç 130 haberle ikinciydi. Dört aydır birlikte olduğu sevgilisi Serkan Uçar ile sessiz sedasız nikâh masasına oturan Ece Erken 102 haberle haftanın üçüncüsü oldu. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilahi konseri veren ve O Ses Çocuklar programındaki jüri üyeliği ile Mustafa Ceceli dördüncü sırada yer aldı, Açıkhava’da konser veren Kenan Doğulu ise listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 568 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 458 haberle ikinci sıradaydı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 240 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray'dan istifa eden Teknik Direktör Roberto Mancini 213 haberle dördüncü, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ise 208 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı. 

  

HAFTANIN SPORCUSU 'EMENİKE'



Fenerbahçe'de forma giyen Emmanuel Emenike 243 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray'da forma giyen Sneijder 178 haberle ikinci sırada yer aldı. Atletico Madrid’de oynayan Arda Turan ise 146 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş'ın futbolcusu Mustafa Pektemek 134 haberle dördüncü sırada yer aldı. Galatasaray'ın file bekçisi Muslera ise 128 haberle PRNet 'Haftanın En’leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.



IŞİD, manşetlerdeki yerini korudu

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin