İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BU KEZ 'DOĞAL DİRENİŞ'LE GELİYOR

1–8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek 6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin bu yılki teması, doğanın yağmalanması ve bu yağmaya karşı geliştirilen direniş.

Google Haberlere Abone ol
İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BU KEZ 'DOĞAL DİRENİŞ'LE GELİYOR

Bu yıl altıncısı düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali için geri sayım başladı. Festival, 1–8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Festival daha sonra geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak.


 


Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Sendika.Org ve Halkevleri tarafından düzenlenen festival bu yıl doğanın yağmalanması ve buna karşı direnişler üzerine odaklanacak. Festival, ‘Toprağımız, Havamız ve Suyumuz İçin DOĞAL OLARAK DİRENİŞ’ temasıyla düzenlenecek. HES’lerden siyanürlü altın madenciliğine bu alanda çekilmiş yerli ve yabancı filmler festival izleyicisiyle buluşacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak filmler listesinde yerli ve yabancı, kurmaca ve belgesel 50 film bulunuyor.



Festivalin açılışı 2 Mayıs akşamı İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Mustafa Kemal (G) Amfisi’nde yapılacak. Yabancı konukların ağırlanacağı, çeşitli konferans, söyleşi, atölye ve sergiye ev sahipliği yapacak festivalde gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde açıklanacak.


 


Festivalle ilgili tüm bilgilere www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin