İş Sanat, dünya müziğinin yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor!

İş Sanat dünya müziğinin dev isimlerini İstanbullular ile buluşturmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İş Sanat, dünya müziğinin yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor!

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Chambao, Lila Downs, Estrella Morente konserlerinin ardından İş Sanat şimdi de Portekizli şarkıcı Teresa Salgueiro, İspanyol müziğinin efsane solisti Paloma San Basilio ve Nijerya asıllı sanatçı Ayo konserlerine hazırlanıyor. 



MADREDEUS'UN SESİ TERESA SALGUEİRO 20 MART'TA İŞ SANAT'TA



Kristal sesli olarak nitelenen Portekizli şarkıcı Teresa Salgueiro İş Sanat sahnesinde müzikseverlerin karşısına çıkacak. Önceki yıllarda İş Sanat'a konuk olan Madredeus'un henüz 17 yaşındayken vokalistliğini üstlenen ve müzik yaşamını erken yaşta profesyonel bir boyuta taşıyan Salgueiro, grubuyla 1987-2007 yılları arasında bini aşkın konsere ve dünya çapında 5 milyondan fazla albüm satışına imza attı.Sanatçı sadece şarkıların değil, sözlerinin de tamamen kendisine ait olduğu ilk solo albümü O Mistério'nun duygu yüklü şarkılarıyla 20 Mart gecesi İş Sanat'ta Portekiz esintisi yaşatacak.



EVİTA ROLÜYLE HATIRLANAN PALOMA SAN BASİLİO 25 NİSAN'DA GELİYOR



İş Sanat'ta dünya müziği serisinin nisan ayındaki konuğu ise İspanyol müziğinin önde gelen isimlerinden Paloma San Basilio olacak. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü Sombras ile adım atan San Basilio, 3 yıl sonra Bebu Silvetti'nin Secretos adlı parçasıyla İspanya listelerinde hızlı bir şekilde zirveye yükseldi. İsveç'te düzenlenen 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Juan Carlos Calderón'un La Fiesta Terminó adlı şarkısını seslendiren İspanyol sanatçı, Plácido Domingo ve José Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği düetlerle uluslararası arenada ses getirdi. Usta sanatçı2006 yılında Latin Grammy Yaşam boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerinde 30'u aşkın albüm ortaya koyan Paloma San Basilio 80'lerin sonunda sanat kariyerine oyunculuğu da ekledi. Sanatçı, başrolünü üstlendiği Evita müzikalinde tüm dünyada büyük beğeni topladı. İspanyol müziğinin çınar isimlerinden biri kabul edilen Paloma San Basilio, 25 Nisan akşamı hayranlarıyla İş Sanat'a buluşacak.



AYO, TÜRKİYELİ SEYİRCİYLE İLK KEZ BULUŞUYOR



Avrupa'nın en önemli pop yıldızlarından biri olma yolunda ilerleyen Ayo Türkiye'deki ilk konserinde İş Sanat'a konuk oluyor. Ayo, 2006 yılında Joyful albümü ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı.40 ülkede bir buçuk milyon kopya satan Joyful albümünün Fransa'da çift Platin, Almanya ve Polonya'da Platin, İsviçre, İtalya ve Yunanistan'da Altın statüsü kazandı. "Müzik benim için bir terapidir" diyen Ayo ikinci albümü Gravity At Last ile de Fransa'nın müzik listelerinde birinci sıraya oturarak başarısını pekiştirdi. Güzel sanatçı müziğinde Amerikan Soul, Reggae ve Afrobeat gibi türlerden esinleniyor. Son albümü Ticket To The World ile 16 yeni parçaya hayat veren Ayo bu sezon dünya müziği kuşağının son konserinde 10 Mayıs akşamı İstanbullular ile birlikte olacak.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin