İnternetten alışverişi seviyoruz!

İnternetten alışveriş yapma oranı artıyor.

Google Haberlere Abone ol
İnternetten alışverişi seviyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden satış yönteminin perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası olduğunu belirtirken, bu yılın ilk 6 ayında internetten kredi kartıyla yapılan harcamaların 26 milyar lira olduğunu ifade etti. 



Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 37 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısının da 15 bini geçtiğini aktardı. 



Geçen yıl e-ticarette yapılan satış hacminin 41 milyar 883 milyon liraya ulaştığına işaret eden Palandöken, "İnternetten yapılan ticarette bu yıl ilk 6 ayda yaklaşık 26 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bu yöntem, esnaflarımızın yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olmaktadır" dedi.



Palandöken, büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin Anadolu'ya da hızla yayılmaya başladığına dikkati çekerek, "Bu yılın ilk yarısında yerli kredi kartlarıyla internetten 25,7 milyar lira harcama yaptık. İşlem başına tutar yüzde 11 artarken, işlem sayısı 126 milyonu geçti. İşlem sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,7 artış gösterdi, işlem hacmi ise 25 milyar 712 milyon lira oldu" bilgisini paylaştı. 



Anadolu'da ticaret yapan KOBİ'lerin e-ticaretle stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşürdüğünü kaydeden Palandöken, şunları kaydetti:



"İnternet üzerinden satış yöntemi perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası oldu. Kredi kartıyla internet üzerinden yapılan işlem sayısı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,3 arttı. Kredi kartıyla işlem tutarı toplamda 26 milyar liraya yükseldi. Geçen yılın aynı dönemindeki işlem tutarı 19 milyar 372 milyon liraydı. Yurtiçi ve yurtdışında yerli kartlarla ödeme işlemi başına tutar ise yüzde 11 artarak 204 lirayı buldu" (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin