Instagram'da IŞİD tehlikesi

Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformları sıkı takip altına alınan cihatçı hesapların, propaganda için Instagram'a yöneldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'da IŞİD tehlikesi

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre, Instagram'da 50 binden fazla Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü yanlısı hesap keşfedildi.



Cihat propagandası yapan hesapların, örgütün tanıtımını yapmak için uygulamadaki stories (hikayeler) özelliğini kullandığı da ifade ediliyor.



Facebook'un 2012'de satın aldığı Instagram'ın bir yıl önce başlattığı hikayeler özelliğinde, paylaşılan bir içerik, 24 saat içinde siliniyor.



Örgütün bu özelliği kullandığı paylaşımlarından ikisinde, IŞİD bayrağı sallayan bir bebek ile kafası kesilmiş bir cesedin bulunduğu aktarıldı.



Hikayeler özelliğini kullanan propaganda hesapları, hayatın normal akışını gösteren paylaşımlarda da bulunuluyor. Hasat yapan çiftçiler, yol tamiri gibi paylaşımlarla da "işleyen bir devlet" izlenimi verilmeye çalışıldığı düşünülüyor.



Yapılan araştırmalar, Instagram'daki en az 10 bin hesabın örgütle "çok sıkı bağı" olduğunu ortaya koydu. Times'ta yer alan habere göre, bu hesapların paylaşımlarının yüzde 30'u örgütsel içerikten oluşuyor.



Uzmanlar, IŞİD'in propaganda birimlerinin ana akım sosyal medya kanallarını eskisi kadar kullanmadığı uyarısını da yapıyor. Örgütün bunlar yerine, kısa ömürlü mecralar olarak bilinen platformlara yöneldiği belirtiliyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin