Instagram'dan hassas içerikler için yeni hamle

Hassas içerikler, kullanıcıların karşısına doğrudan çıkamayacak.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'dan hassas içerikler için yeni hamle

Popüler sosyal medya platformu Instagram, bundan sonra hassas içeriklere geçit vermeyecek. Kullanıcıların kimi zaman huzurunu kaçıran hassas içeriklerin önüne geçecek olan sosyal medya devi, bu görüntüleri veya videoları önce tespit edecek, daha sonrasında ise bulanıklaştırarak gizleyecek.



Bu konuda oldukça katı bir yol izleyen Instagram, bu tür içeriklere ya sansür uyguluyordu ya da direk olarak kaldırıyordu. Şimdi ise Instagram, aldığı karar neticesiyle bu duruma karşı farklı bir tavır sergileyecek.



Instagram'dan hassas içerikler için yeni hamle



Kullanıcıların sosyal medyada gezerken, rahatsız olmamaları için farklı bir yola başvuracak olan sosyal medya devi, paylaşılan fotoğrafın veya videonun rahatsız edici dair bir şikayet gelirse, paylaşılan gönderi moderasyon ekibine gönderilecek ve içerik hassas olduğuna karar verildikten sonra bulanıklaştırılacak.



Böylece Instagram'da turlarken rahatsız edici görüntüleri kendi istediğiniz doğrultusunda görebilecekseniz. Paylaşılan hassas içerikler ise bir uyarı ile belirtilecek ve içeriği görmek istediğiniz zaman ''fotoğrafı gör'' seçeneğine tıklayarak içeriğe ulaşabileceksiniz. (shiftdelete.net)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin