İnönü Üniversitesi'nde kısa film festivali başlıyor

İnönü Üniversitesinde Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 12. yıl heyecanını yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İnönü Üniversitesi'nde kısa film festivali başlıyor

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Üniversite olarak bahar aylarında düzenlenen pek çok kültürel ve sanatsal etkinliklerin arasına sinemayı da dâhil etmenin kıvancını taşadıklarını belirterek; “İnönü Üniversitesi 12’nci kez dünya sinemasını Malatya‘ya getiriyor. Bu yıl da her yıl olduğu gibi kısa film severlerle buluşmak ve onlara dört günlük dolu dolu bir sanat günleri yaşatmak için çalışmaların son aşamasına gelinmiştir. 15-18 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde geçmiş etkinlikleri devam ettirirken yeni ve dinamik etkinliklerle de sinemaseverleri buluşturacağız ”dedi.



Geçen yıl 63 ülkeden 500’ün üzerinde film gönderilen festivale, bu yıl 42 ülkeden 500’e yakın film gönderildi. Bu filmlerin 15’i Uluslararası Kurmaca, 12 ‘si Uluslararası Belgesel, 12’si Ulusal Belgesel ve 13’ü Ulusal Kurmaca kategorilerinde finalist oldu.



İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali geçen yıl 11. yaşını kutlarken açık hava film gösterimleriyle, atölye çalışmalarıyla ve sinemaya emek vermiş birbirinden değerli ünlü simaların söyleşileriyle birlikte festivale katılanlara unutulmaz bir sinema hatırası yaşatmayı başarmıştı. Bu yıl da sinemanın büyülü dünyasında kendine yer edinmek isteyen herkesi bekleyen festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu’nun ve İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinin katkılarıyla 15-18 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.



İnönü Üniversitesi'nde kısa film festivali başlıyor



Sinemaseverler festival süresince yerli kısalar ağırlıklı olmak üzere 70’in üzerinde filmle buluşacak. Festival kapsamında Ulusal Kurmaca, Uluslararası Kurmaca, Ulusal Belgesel ve Uluslararası Belgesel yarışmaları düzenlenecek olup En İyi Film Ödülü alan film 5000 tl ,ikinci film 3500 tl, üçüncü film 2500 tl, En İyi Ulusal Belgesel Film Ödülü alan film 5000 tl ,ikinci film 3500 tl ,üçüncü film 2500 tl almaya hak kazanacak.



Bu arada; Ulusal Kategori Jüri Üyeleri: Prof.Dr. Ahmet Şükrü Künüçen , Prof.Dr. Serdar Öztürk , Burcu Kara , Zeynep Keçeciler, Azize Tan, Kamil Çevikalp, Sadi Çilingir, Çağnur Öztürk, Kıvanç Terzioğlu, Emre Kızılırmak’den, Uluslararası Kategori Jüri Üyeleri ise; Prof. Dr. Hidayet Hale Künüçen, Prof. Dr. Suat Gezgin,  Doç. Dr. Fatih Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Binnaz Koca, Sayım Çınar, Ebru Özyurt, Hakan Bulut, Kerem Akça , Rıza Oylum, Sidar Serdar Karakaş’dan oluşuyor.



İnönü Üniversitesi'nde kısa film festivali başlıyor - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin