İNGİLİZ GAZETECİLERDEN EL CEZİRE'YE DESTEK

Libya'nın İngiltere Büyükelçiliği önünde toplanan gazeteciler Libya'da görev yaparken Kaddafi yönetimi tarafından alıkonulan gazetecilerin derhal bırakılmasını istediler.

Google Haberlere Abone ol
İNGİLİZ GAZETECİLERDEN EL CEZİRE'YE DESTEK

El Cezire gazetecileri tarafından organize edilen protestoya, İngiltere Gazeteciler Cemiyeti (NUJ) de destek verdi.


Yaklaşık 3 hafta önce, Ammar Al Hamdan (34) Libya'da El Cezire televizyonu ve Norveç'te yayınlanan Ny Tid dergisi için bölge haber yaparken tutuklandı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Libya'da görevde bulunan El Cezire gazetecilerinden Kemal Al Tallou'nun ile de benzer şekilde henüz iletişim kurulamadı. Libya Büyükelçilik binası önünde toplanarak Kaddafi'ye çağrıda bulunan gazeteciler meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını istediler.


İngiltere Milli Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Jeremy Dear, "Bugün Libya'da tutuklanan El Cezire gazetecilerinin serbest bırakılması çağrısında bulunmak için burada toplandık. Farkındalar mı bilmiyoruz ama onların tutuklanması için hiçbir neden yok. Bizim bugün iki talebimiz var: Birincisi Libya otoritelerinden bir an önce gazetecileri serbest bırakmalarını istiyoruz. İkinci talebimiz ise İngiltere'deki otoritelerden bu konuda adım atmaları. Gazeteciler dünya kamuoyuna orada ne olduğunu tarafsız bir şekilde aktarırlar. Bu noktada dünyada neler olup bittiğini öğreniriz, gazetecileri tutuklamak, haber yapmalarını engellemek, aynı zamanda onları takip eden halkın da ne olup bittiğini öğrenmesini engelliyor' açıklamasında bulundu.


Libya Anayasal Birlik üyesi Hişame Bengalbun ise, "El Cezire' deki dostlarımızı desteklemek için buradayız. Biz onları dostlarımız diye anıyoruz çünkü onlar Libyalılar için orada bulunarak devrimi dünyaya bildiriyorlar. 2 gazeteciyi nedensiz bir şekilde tutuklamak tamamen adaletsizlik. Görevlerini yapıyorlar diye mesaj iletenleri öldüremezsiniz. Onlar bize yaşananları aktarıyor, bir an önce ailelerine geri dönmelerini,işlerine geri dönmelerini talep ediyoruz' şeklinde konuştu.


Gazetecilerden oluşan kalabalık ayrıca, ellerinde tutuklanan gazetecilerin resmini taşıyarak "Derhal Özgürlük" sloganları attılar. İHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin