Independent'ın 'Türkiye' yalanı ortaya çıktı, gazeteye tepki yağdı!

Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayınlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Independent'ın 'Türkiye' yalanı ortaya çıktı, gazeteye tepki yağdı!

Hürriyet'te yer alan habere göre, Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı büyük bir titizlikle yürütülürken, terörist karargahlarına düzenlenen operasyonları 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanıyla dünyaya servis eden basın organları rezil oldu. İngiliz Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayınlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.



Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri DAEŞ ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı altıncı gününde devam ediyor. Türkiye'nin ÖSO birliklerini desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili batı medyasının yalanhaberler de yeralıyor.

'Türkiye sivil katliamı yapıyor' diye yalan haber servis eden Fransız haber ajansı AFP'nin ardından İngiliz gazetesi Independent da habercilik açısından bir skandala imza attı. Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde bir yalan haberi servis etti. Rusya'nın katliamını Türkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.

Yayınlanan görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin youtube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayınlanmış. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türksavaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalışmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin