'İlan veririz ama gazetede az görünür yerde olsun'

Reklamcı Ayşe Sözeri Cemal, Karar gazetesinin reklam ambargosuyla karşı karşıya olduğunu duyurmasını yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
'İlan veririz ama gazetede az görünür yerde olsun'

Karar Gazetesi, yalnızca Basın İlan Kurumu'ndan (BİK) ilan alabildiğini bildirip reklam vermek isteyen şirketlerin engellendiğini duyurdu.



Gazetenin ilk sayfasında yayımlanan ve internet sitesi üzerinde paylaşılan bildiride, yayın hayatlarının başlamasından bu yana bir ilan ambargosu ile karşı karşıya oldukları ve baskıların ekonomik olarak tahammül edilemez bir noktaya geldiği belirtildi.



RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan eski Hürriyet ve Cumhuriyet Reklam Direktörü Ayşe Sözeri Cemal, gazetelere uygulanan reklam ambargosuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



"Sadece Karar gazetesi değil, ana akımı temsil eden büyük gazetelere de, reklam verilmemesi konusunda baskılar yapıldı" diyerek sözlerine başlayan duayen reklamcı, Cumhuriyet gazetesinde çalıştığı dönemde yaşanan bir olayı anlattı:



"Hürriyet'te ve Cumhuriyet'te çalıştım. Cumhuriyet'teki son dönemimde, gazeteye ilan vermek isteyen, bu cesareti gösteren firmalar, ilanlarının görünür bir yerde olmamasını rica ediyorlardı. Bir yandan desteklemek istiyor ama görünür yerde olmak istemiyorlar. Hatta, 'İlanı gömün' tabirini kullanıyorlardı."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin