'İkinci bir Charlie Hebdo vakası yaşıyoruz'

Avukat Ercan Ezgin, Çetin Doğan’ın beyanları ve ile ilgili takipsizlik verilmesinin "ikinci bir Charlie Hebdo vakası" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'İkinci bir Charlie Hebdo vakası yaşıyoruz'

Balyoz davasında yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan ile ilgili, 22 Nisan 2014’te tutukluevi çıkışında, Kur’an-ı Kerim’e “7’nci yüzsenenin Arap yasası” dediği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.



Suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukatlardan Ercan Ezgin, “Savcılık gerekçesinde ‘mevzubahis söylemin aşağılama olmadığını, kişinin kendi inancını belirttiğini, kişinin inandığı dine ilişkin nasıl yorumda bulunacağı hususunun birey vicdanı olduğunu, ortada bir hakaret olmadığını’ belirterek, ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar vermiştir. Bu karar asla kabul edilecek, laiklik ilkesi arkasına sığındırılacak bir karar değildir” dedi.



“İKİNCİ BİR CHARLIE HEBDO VAKASI”



Çetin Doğan’ın beyanları ve ile ilgili takipsizlik verilmesinin ikinci bir Charlie Hebdo vakası olduğunu savunan Ezgin, şunları kaydetti:



“Laiklik insanlara din ve vicdan hürriyetidir lakin başkasının dini değerlerini aşağılama veya küçük düşürme hakkını vermez. Çetin Doğan’ın basın önünde kullandığı bu ifadeler toplumda inanç çatışmasını oluşturan, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine neden olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya neden olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımıştır. Kuran’ı Kerim’e ‘Arap yasası’ demek, ulusal ve milletlerarası yasalarla korunan düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde açıklanmış bir eleştiriden ziyade, 3 büyük dinden biri olan İslam’ın ortak değerlerinden, kutsal kitabımıza yönelik haksız ve incitici aşağılama kastı taşıdığı açıktır. Kur’an-ı Kerim’e bundan akabinde ‘Arap yasasıdır, işlevini yitirmiştir’ demek artık serbest mi olacak. Söz konusu kararı asla kabul etmiyoruz ve ile ilgiliki itiraz hakkımızı da kullanacağız.” (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin