İki yapımcı, sinema işbirliğiyle ilke imza atıyor!

Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan ve Yapımcı Elif Dağdeviren Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere işbirliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İki yapımcı, sinema işbirliğiyle ilke imza atıyor!

Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan ve yapımcı Elif Dağdeviren yapım şirketleri YAPIMLAB ve EDGE aracılığıyla güçlerini birleştirerek gençlerin sinemayı sinemada izleme alışkanlıklarını geliştirmeleri, sanat dallarını doğru değerlendirebilmeyi öğrenmeleri için önemli bir çalışmaya başladılar. Başkanlığını ünlü yönetmen Wim Wenders’ın yaptığı Avrupa Film Akademisi-EFA’nın (European Film Academy) partnerleri olarak “Avrupalı Genç İzleyiciler Sinema Günü”nde (EUROPEAN YOUNG AUDIENCE FILM DAY) bu yıl ilk kez İstanbul’u da bir merkez haline getirdiler.



25 Avrupa Şehrinde Aynı Anda, Aynı Filmler Perdede



Farklı kültürlere sahip Avrupa’lı gençlerin sinema yoluyla aynı hedef etrafında iletişim kurmaları ve film kültürünü genç kuşaklara yaymak amacıyla düzenlenen “Avrupalı Genç İzleyiciler Sinema Günü”nde, yaşları 12 ile 14 arasında değişen gençler, önceden belirlenmiş üç filmi izlemek üzere 3 Mayıs Pazar günü, aynı saatlerde kendi ülkelerinin sinema salonlarında bir araya gelecek.



Mars Cinema Group’un da tam destek verdiği bu etkinlik için, Geleceğin Yıldızları işbirliğiyle 12-14 yaş arasındaki gençler, İstanbul’da Cinemaximum Meydan sinema salonunda 9.30’dan itibaren tüm gün boyunca Avrupa’daki gençlerle aynı anda My Skinny Sister (İsveç), The Invisible Boy (İtalya) ve You’re Ugly Too (İrlanda) isimli filmleri izlemek için buluşacaklar. Filmler; İsveç Film Enstitüsü Eğitim ve Öğretim Sorumlusu Per Eriksson, Polonya Yeni Ufuklar Derneği’nden Beata Marciniak ve İtalya Ulusal Sinema Müzesi Eğitim Bölümü Başkanı Paola Traversi’nin de aralarında bulunduğu uluslararası bir komite tarafından seçildi.



Filmlerin öncesinde ve sonrasında hem kendi aralarında hem internet üzerinden canlı yayınlarla diğer ülkeden gençlerle fikir alışverişinde bulunma imkanına da sahip olacak gençler, günün sonunda yapılan oylamayla İstanbul’un “EFA Genç İzleyiciler Ödülü” adayını seçecekler. Türkiye’den 2 jüri, gençlerin seçeceği filmle ilgili oylamaya liderlik ederek İstanbul’un adayını online olarak EFA’ya bildirecek.



Almanya’nın Erfurt şehrinde gerçekleşecek ödül töreni ile oylamalar sonucunda belirlenen en iyi filme, aynı gün ödül verilecek. Tören sırasında ayrıca üç filmin yönetmeni ile oturum düzenlenecek. Böylelikle, gençler, izleyip oyladıkları filmlerin yönetmenlerine fikirlerini iletip sorular sorarak konuşma imkanına sahip olacaklar.



Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek “Avrupalı Genç İzleyiciler Sinema Günü”nde sinemanın çağının en etkili iletişim aracı kimliğinin bir kez daha kanıtlanması amaçlanırken kültürleri bir araya getirme gücüne gençler aracılığıyla İstanbul’dan da tanıklık edilecek. Etkinlikte Şebnem Bozoklu, Hasibe Eren ve Begüm Birgören de sohbetleriyle gençlerin yanında olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin