İKİ MUHABİRİN AİLESİ DE DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Van'daki 2. depremde yıkılan Bayram Oteli enkazında hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in avukatları yargı sürecine müdahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
İKİ MUHABİRİN AİLESİ DE DAVAYA MÜDAHİL OLDU

VAN'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde karton gibi yıkılan, aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu onlarca kişinin can verdiği Bayram Oteli ile ilgili soruşturma dava aşamasına geliyor.


Depremde hayatını kaybeden Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir ile avukatlar Erbay Yücak ve Alptekin Ocak, dün savcılığa giderek soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu ve davaya müdahil olduklarını belirten dilekçe verdi. Savcıyla görüşmeden önce açıklamalarda bulunan avukat Erbay Yücak, depremde Bayram Oteli enkazında yakınlarını yitirenleri de davaya müdahil olmaya çağırdı.

Van Barosu ile birlikte hareket edeceklerini söyleyen avukat Erbay Yücak, "Aileler adına buradayız. Soruşturma ne aşamada? Bilirkişiye dosya gitmiş mi? Soruşturmanın çerçevesi nasıl belirlenmiş bunları öğreneceğiz. Soruşturma aşaması dahil tüm aşamaları takip için buradayız. Bilirkişiye neler sorulmuş bunu öğreneceğiz" dedi.Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir de "İhmal olduğunu düşünüyorum. Güçlü olmak için depremde hayatını kaybeden aileleri bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin