İKİ GÜLEN HABERİ: MİLLİYET HABER YAPTI ZAMAN YALANLADI

Milliyet'in Fethullan Gülen hakkında yaptığı 'soruşturma' haberini Zaman gazetesi böyle yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
İKİ GÜLEN HABERİ: MİLLİYET HABER YAPTI ZAMAN YALANLADI

MİLLİYET'İN HABERİ:


Gülen'e sürpriz soruşturma


ABD’den Türkiye’ye dönüş planları yapan Fethullah Gülen hakkında, “örgüt kurmak” suçlamasıyla  yaklaşık bir ay önce sürpriz bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, bir suç ihbarını değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında yeni bir soruşturma başlattı.
Başsavcı Vekili Hamza Keleş, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’i Gülen hakkındaki soruşturmayı yürütmekle görevlendirdi.

Emniyetten yazı
Soruşturmanın, özel yetkili savcılığın görev alanına giren “örgüt kurmak” suçundan yürütüldüğü belirtildi. Savcı Tuğtekin, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine, “Biz görevimizi yapıyoruz” demekle yetindi.
Gülen hakkında 2000’de de eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından “silahsız örgüt kurduğu” iddiasıyla dava açılmıştı. Dava, 2003’te Şartla Salıverme Yasası kapsamına alınarak ertelenmişti. Gülen’in avukatları ise Terörle Mücadele Yasası’nın değiştiğini belirterek, davanın beraatle sonuçlandırılmasını istemişti.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, “Gülen’in örgüt kurmadığı” yönündeki yazısı doğrultusunda davayı beraatla sonuçlandırmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bu kararı oybirliğiyle onamıştı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dairenin bu kararına itiraz etmişti.  Gülen’in Türkiye’de kurup yurtdışında organize ettiği örgütün, şeriat devleti kurmayı amaçladığını öne sürmüştü. Türker Karapınar - Ankara


ZAMAN'IN HABERİ:


Milliyet'ten Gülen çarpıtması


Aydın Doğan'ın sahibi olduğu gazete, bugün de yine benzer bir dezenformasyona imza atmış. Çünkü habere konu edilen ihbar, 30 Ekim 2008'de takipsizlikle sonuçlanmış. Ama Milliyet bu takipsizliği kasıtlı olarak görmezlikten gelmiş.


İşte olayın içyüzü:


Gülen hakkındaki asılsız ihbara takipsizlik kararı verildi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir ihbar üzerine Fetullah Gülen hakında başlattığı incelemede takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, takipsizlik kararında Gülen'in hakkında benzer iddialarla açılan davalarda verilen beraat kararının onandığı ifade edildi.


Milliyet'te "Gülen'e sürpriz soruşturma" başlığıyla verilen haberlerde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir ihbar üzerine bir ay önce soruşturma başlattığı belirtilmişti. Ancak, haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve ortada halen yürütülen bir soruşturma olmadığı ortaya çıktı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terör ve Organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'in, Gülen hakkındaki ihbarın asılsız olduğunu belirterek 30 Ekim 2008 tarihinde takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Gülen hakkında terörle mücadele kanuna muhalefetten açılan davada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını onamıştı. Metin Arslan- Ankara


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin