İki gazeteciye skandal suçlama!

Şık ve Şener’in 1 yıllık tutukluğu için Türkiye’yi tazminata mahkûm eden AİHM’ye bakanlığın skandal bir savunma yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İki gazeteciye skandal suçlama!

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkûm olduğu Ahmet Şık ve Nedim Şener davasına hükümet adına Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen savunmada iki gazetecinin suçluluğunu ispat adına yakın dönemdeki önemli siyasi suikast ve cinayetlere yer verildiği ve bu cinayetlere ilişkin dava dosyalarından bazı belgelerin yeraldığı ortaya çıktı.



Adalet Bakanlığı, Şık ve Şener’in Ergenekon üyeliğinden yargılandıklarının altını çizerken, “Ergenekon soruşturmasının başlamasından kısa bir süre önce gerçekleşen olaylar” başlığı altında 2006’da Trabzon’da rahip Santoro’nun öldürülmesi, Cumhuriyet gazetesinin bahçesine 3 kez bomba atılması, Danıştay baskınında yüksek hâkim Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürülmesi, 2007’de Hrant Dink’in öldürülmesi ve Malatya’da Zirve Kitabevi’nde 3 misyonerin katledilmesi olaylarına da yer verdi. Hükümet bu olaylarla Şık ve Şener’in yargılandığı davanın ilgisi olduğu izlenimi uyandırmak için de Danıştay saldırganı Alpaslan Arslan’ın ifadesini, aralarında Yalçın Küçük, Doğu Perinçek ve Ferit İlsever’in de olduğu bazı Ergenekon sanıklarının fotoğraflarını, Kafes operasyonu eylem planını da AHİM’ye sundu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin