İki gazeteci sahte isimlerle dinlenmiş

Gazeteci – Yazar Fikret Bila ile Fatih Altaylı’nın telefonlarının dinlendiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
İki gazeteci sahte isimlerle dinlenmiş

Al Jazeera’nin elde ettiği ve yasadışı dinleme operasyonunun temelini oluşturan müfettiş raporunda Gazeteci – Yazar Fikret Bila ile Fatih Altaylı’nın telefonlarının dinlendiği bilgileri yer aldı.



Kasım 2008 ile Mayıs 2009 tarihleri arasında ‘Ergenekon’ kapsamında dinlenen Fikret Bila’nın dinlenmesini talep eden yazı tutuklanan istihbarat şubesinin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer’e ait.



Müfettiş raporundaki belgelere göre, dinleme talep yazısında Bila’nın gerçek kimlik bilgileri gizlendi. Fikret Bila, ‘Fikri’ adıyla ‘Ergenekon’ kapsamında dinlemeye alındı.



Dinleme kararında telefon numarası yerine de kullandığı telefonun IMEI numarası yer aldı. Polislerin bu IMEI numarasını nasıl temin ettikleri henüz tespit edilemedi.

Dinleme talebinin gerekçesinde, Fikret Bila’nın ‘kanaat önderleri, kamu görevlileri ile devlet büyükleri ve bürokratları’ provokatif saldırı ya da şiddet eylemlerinin hedefi durumuna getirebilecek derecede, kitleleri zedeleyici, teşvik ve tahrik içerikli görüş ve endişelerini toplumun her kademesinde dillendirdiği’ ifade edildi.

Fikret Bila’nın dinleme kararlarını İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski hâkimi Selda Kutluata ile İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski hâkimi Metin Özçelik verdi.



Hâkim Selda Kutluata, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un ‘yeniden tutuklanma talebini reddetmesinin’ ardından Bakırköy Adliyesi’nde görevlendirilmişti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin