İÇİŞLERİ BAKANI'NA DAVA AÇAN BASIN MÜŞAVİRİ KONUŞTU: DAVAYI AÇTIM, KAZANDIM

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından Ağrı ’ya sürüldüğü iddia edilen Basın Müşaviri Mürselin Tan, sürgün edildiğini doğrulayarak, “Ben bununla ilgili dava açtım ve kazandım” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İÇİŞLERİ BAKANI'NA DAVA AÇAN BASIN MÜŞAVİRİ KONUŞTU: DAVAYI AÇTIM, KAZANDIM

Bu karar üzerine hukuk mücadelesi başlattığını Radikal’e açıklayan Mürselin Tan, “İdare Mahkemesi’ne dava açtım. 17 Ağustos ’ta davayı kazandım. Haklı olduğumu düşündüğüm için İdare Mahkemesi’ne başvurdum ve kazandım. Karar yürütmeyi durdurma ve göreve iade olarak çıktı. Şimdi 28 gün içinde bakanlığın bunu bana tebliğ etmesini bekliyorum” dedi.


Bakanlık basın müşavirliği ya da eşdeğerde başka bir görev beklediğini ifade eden Tan, “Bakan Bey beni basın müşaviri olarak istemeyebilir. Bu hakkıdır. Ama bakanlığın eşdeğer bir görev vermesi gerekiyor”diye konuştu. Bakana ya da İçişleri Bakanlığı’na dava açmadığını belirten Şahin’in eski danışmanı Tan, görevden alınması ile ilgili olarak ise “Bakan Bey’in yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Etrafındakilerin kötülemesi sonucu sanırım ben harcandım” şeklinde konuştu.


RADİKAL

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin