İç sıkıntımıza tercüman bir "Darma-Duman"

Pasaj Müzik'ten piyasaya çıkan Duman'ın yeni albümü ve İstanbul konserine dair bir izlenim yazısı.

Google Haberlere Abone ol
İç sıkıntımıza tercüman bir "Darma-Duman"



Gazeteci Neslihan Akdaş, sinemamuzik.com için yazdı:



´DARMADUMAN´LA SARMAŞ DOLAŞ GÜNLER BAŞLADI



"Onlar Türkiye´nin gerçek rock starları" dedi arkadaşım konserden ayrılırken. Pek çok sebepten dolayı haklıydı.



İki saat planlanmıştı Harbiye Açıkhava´daki ilk "Darmaduman" konseri. Ancak, mekanı terk etmeyen ısrarcı dinleyiciler sayesinde sahneye döndü Duman... Ve Kaan Tangöze´nin "TOMA´lar gelinceye kadar burdayız" sözlerinin ardından 45 dakika sürecek bis başladı. Gecenin sonunda, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarının eşliğinde yeni albüm lansmanı, uzun süre belleğimizde ayrı bir yere sahip olacaktı hiç şüphesiz.

 

Yorgun, kaygılı ama umudu yitirmediğimiz 2013 yazının ardından çıkageldi Darmaduman. Gezi direnişinin ilk günlerinde paylaştıkları "Eyvallah" şarkısı kitlelerde doping etkisi yapmıştı.

 Grup, Haziran ayından daha olgun, daha politik bir Duman´ın sinyallerini vermişti. Sonunda Eylül geldi. Ve Darmaduman´la sarmaş dolaş günlerimiz başladı. 13 şarkının da tam puan aldığı, firesiz bir albüm. Sert müzik, dinledikçe dağıtan sözler. Ve yukarıda da altını çizdiğimiz gibi, evet, dünya dertleriyle daha haşır neşir bir Duman vardı karşımızda. Hatta Darmaduman´dan önce ve sonra Duman diye ayırmak abartı olmazdı.

 

Geçen çarşamba (25 Eylül) gerçekleştirdikleri konsere yeni albümden şarkılarla başladı Duman. Ve 5 bin kişilik dinleyici de ilk parçadan itibaren tüm şarkılara ara vermeden eşlik etti. Yeri geldi sustu Kaan Tangöze, hatta geri vokal de kaldığı anlar oldu.

 

Ön sıralarda oturan grubun aileleri de Duman´a tam destekti. Tangöze´nin eşi Seçkin Piriler, annesi, büyükannesi coşkusunu konserin sonuna kadar yitirmedi. Grubun basçısı Ari Barokas´ın hamile eşi Asu Emre, karnındaki bebeğini babasının ilk konserine getirmişti. Göbeğini açıkta bırakan kıyafeti bunun ispatı gibiydi.



YAZININ TAMAMI İÇİN:

 

http://www.sinemamuzik.com/haberler/14079/darmadumanla-sarmas-dolas-gunler-basladi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin