Ian McKellen Brıtısh Councıl’ın konuğu olarak ilk kez Türkiye’de!

Ünlü oyuncu, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ian McKellen Brıtısh Councıl’ın konuğu olarak ilk kez Türkiye’de!

Yüzüklerin Efendisi serisi, X-MenRichard III ile Tanrılar ve Canavarlar filmlerinden tanıdığımız beyazperdenin ve tiyatro sahnelerinin en sevilen oyuncularından Ian McKellen ilk kez Türkiye’yi ziyaret ediyor. British Council’ın “Shakespeare Yaşıyor” programının ve dünyanın ilk global, dijital LGBT film festivali FiveFilms4Freedom kampanyasının da elçisi olan McKellen, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılacak.



36. İstanbul Film Festivali’nin açılışında Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Ian McKellen, festival kapsamında gösterilecek olan, başrolünde yer aldığı, senaristlerinden ve yapımcılarından olduğu Richard III filminin 7 Nisan Atlas ve 8 Nisan Rexx Sinemalarındaki gösterimlerine katılacak. Festival sohbetleri kapsamında 7 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte de sinemaseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca İstanbul Tiyatro Festivali ile Zorlu PSM işbirliğinde 6 Nisan’da düzenlenecek olan “Sahne, Beyazperde ve Meydanlar” başlıklı etkinlikte oyunculuk ve aktivizm hayatını ele alacak.



Ian McKellen, Türkiye ziyareti kapsamında insan hakları ve eşitlik kavramlarına desteğini sergilemek amacıyla LGBTI gruplarıyla da bir araya gelecek.



Etkinliklere katılmak için:



Ünlü oyuncunun ziyareti boyunca canlı yayın etkinlikleri, yarışmalar ve davetler düzenlenecek. Ian McKellen ile tanışmak ya da onu canlı izleme şansını yakalamak için British Council’ın websitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz: https://www.britishcouncil.org.tr/ https://www.facebook.com/BritishCouncilTurkey https://twitter.com/trBritish



Ian McKellen kimdir?



Oyuncu Sir Ian McKellen Cambridge Üniversitesi’nin St. Catharine's College'ında İngilizce eğitimi alırken 1960-61 yıllarında Marlowe Topluluğu’nun başkanlığını yürüttü. Elli yılı aşkın sanat hayatında, sahnede ve beyazperdede yaptığı çalışmalarla çok sayıda uluslararası oyunculuk ödülü kazandı. Sir Ian, Birleşik Krallık'taki LGBTI bireyler için yasal ve toplumsal eşitliği savunan Stonewall kuruluşunun da kurucuları arasında yer alır. Günümüzde St. Catharine College'ın onursal üyesidir. 1979'da Britanya İmparatorluk Nişanı almış, 1991'de Sir ilan edilmiş ve 2008'de Onur Madalyası almıştır.



Sahnede III. Richard, Napoleon ve Hamlet karakterlerindeki performanslarıyla dikkat çekerken Shakespeare’den modern tiyatroya, fanteziden bilimkurguya pek çok çeşitli yapımda yer alan McKellen, X-Men’de Magneto, Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf rolü ile ün kazandı.



British Council hakkında



British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. Birleşik Krallık’tan ve diğer ülkelerden insanların birbirilerini daha iyi tanımaları ve karşılıklı anlayışa dayalı ilişkiler geliştirmeleri için çalışıyoruz. Bunun için fırsatlar yaratıyor, bağlantılar kuruyor ve güven inşa ediyoruz. Bu sayede değiştirdiğimiz yaşamlarla da Birleşik Krallık'a ve beraber çalıştığımız ülkelere olumlu katkılar sunuyoruz.



Dünya genelinde 100'ü aşkın ülkeyle, kültür-sanat, İngilizce, eğitim ve sivil toplum alanlarında beraber calışıyoruz. Her yıl 20 milyondan fazla kişiyle yüz yüze iletişim kuruyor, 500 milyonun üzerinde kişiye de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla ulaşıyoruz.



1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin önemli bir kısmı sunduğumuz İngilizce öğretimi ve sınav hizmetlerinin yanı sıra geniş bir yalpezede gerçekleştirdiğimiz projeler, eğitim ve gelişim kontratları ile kamu ve özel organizasyonlarla yaptığımız işbirliklerinden gelmekte. Gelirimizin yüzde 18’i ise Birleşik Krallık hükümet tarafından karşılanmaktadır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin