I-AM’den Garanti Şubelerinde dijital dönüşüm

Garanti Bankası, I-AM tarafından geliştirilen yeni konsept ile tüm şubelerini geleceğe dönüştürüyor.

Google Haberlere Abone ol
I-AM’den Garanti Şubelerinde dijital dönüşüm

Türkiye’de 1000’e yakın yurtiçi şubesinde perakende, ticari, kurumsal ve özel bankacılık hizmetleri veren Garanti Bankası, I-AM tarafından geliştirilen ve ilk uygulamalarından biri Garanti Suadiye’de hayata geçirilen yeni konsept ile tüm şubelerini geleceğe dönüştürüyor.



Garanti Bankası’nın hizmet yapısından, iş yapış şekline ve şubelerin tasarımına kadar her alanda yeni teknolojileri entegre ettiği proje ile tüm şubeler, “dijitalleşme” ekseninde, müşterilerin her türlü hizmeti tek bir noktadan, en hızlı ve kolay şekilde alacağı yenilikçi bir yapıya bürünüyor.



Proje, dijital bankacılığın fiziksel şubeleri ortadan kaldıracağı söylemlerinin aksine şubelerin hala çok önemli merkezler olmaya devam ettiği gerçeğini ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor. Garanti Bankası reklam filmi ile de mesajını güçlendiren yeni konsepti ile banka müşterilerine, “Sen bu kapıdan girdiğin andan itibaren seni tanıyorum, seni doğru yönlendiriyorum. Kendimi seninle ilişki kurmak üzere konumlandırıyorum. Sana kendi hizmet sepetimdeki farklı ürün ve kampanyaları tanıtarak hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmayı hedefliyorum” diyor.



Türk bankacılık sektöründe de yeni bir dönemi ifade eden Garanti şubelerinin dijital dönüşüm konseptini, deneyim tasarımı ajansı I-AM geliştirdi. Proje kapsamında bugüne kadar 50’den fazla şube dönüşümü tamamlanırken, tüm şubelerin hızlı bir şekilde yeni yapıda hizmet vermesinin sağlanması hedefleniyor.



Garanti Bankası’yla yaklaşık 10 yıldır yürüttüğü tüm şube ve dijital dönüşüm süreçlerinde, farklı projelerde işbirliği yapan I-AM, şubelerin dijital dönüşüm konseptini “müşterilerin sıra beklerken bile şubeyle, bankayla, markayla etkileşim kurabilecekleri, bunu da bir yandan dijital araçlarla, diğer yandan bulundukları mekanın kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacağı bir ortam oluşturulması” ana teması üzerine kurguladı.



Şubelerde en üst seviyede dijital hizmet



Dijitalleşmenin getirdiği hız ve kolaylıkların Garanti Bankası şubelerinde en üst seviyede sunulduğu yeni hizmet modelinde para yatırma, fatura ödeme gibi basit işlemler için müşterileri beklemeden dijital kanallarla yönlendirirken; daha karmaşık bankacılık ürün ve hizmetleri için müşteriyle daha yakından ilgilenilebilen kurguyu destekleyen bir tasarıma odaklanıldı. Bu kapsamda I-AM; şubelerde girişten itibaren, müşterinin çok iyi konumlanmış bir sıramatik sistemi ile tanındığı bir kurgu tasarladı. Garanti Bankası müşterisi olsun ya da olmasın mutlaka sıramatik’ten numara almasını sağlamak için sıramatik cihazı aydınlatma ve zemin grafiği ile vurgulanarak öne çıkarıldı. Bu tasarım yeni sistemde bankaya, kendi müşterisini sıramatik’ten sıra aldığı andan itibaren tanımasını ve hizmet almaya gittiği çalışanın karşısına geçtiğinde kendisini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini bilen bir çalışan tarafından karşılanmasını sağladı.



Sıra beklemek tarihe karışıyor!



Yeni servis modelinde gişe banko düzeni kaldırıldı. I-AM bu kapsamda, her müşterinin, tek noktadan oturarak hizmet alacağı ve çalışanın müşteri ihtiyaçlarına daha verimli yanıt vererek banka ürün ve hizmetleriyle ilgili de daha detaylı bilgilendirme yapabileceği bir tasarım kurgusu ortaya koydu. Müşteri masalarına entegre edilen ve hem fiziksel hem de dijital tasarımı I-AM tarafından gerçekleştirilen tablet ekranları ise bir yandan onay ekranı olarak kullanılırken, diğer yandan müşteriyi tanıyıp ona doğru içerikte reklam ve kampanyaların gösterildiği bir ekran olarak kurgulandı.



Internet bankacılığını herkes öğrenecek



Ekranın tasarımında müşterinin tedirgin olmayacağı ve daha rahat etkileşim kurabileceği bir kurgu yaratılarak, bu sayede müşteri temsilcisinin masası, daha önce hiçbir şekilde dijital bankacılık ile teması olmayan müşteriye dijitali tanıtabilecek bir merkez haline geldi. Tabletler, internet bankacılığı kullanmayan müşterilere bu hizmetin ilk tanıtıldığı ve kullanımının öğretildiği bir araç olarak da konumlandı.



Yeni konseptte, halen 5,6 milyon kullanıcın aktif olarak kullandığı dijital kanalları tüm Garanti Bankası şubelerindeki müşterilere daha iyi anlatmak ve kolaylıklarını göstermek amacıyla ‘dijital yönlendirme sorumluları’ hizmet sistemine dahil edildi.



I-AM Hakkında



2007 yılında kurulan I-AM, tasarım araştırmacıları, mimarlar, servis ve kullanıcı deneyimi tasarımcıları, iletişimcilerden oluşan; insanı tasarımlarının kalbine yerleştiren bir deneyim tasarımı ajansı. 100’den fazla yaratıcı akıldan oluşan ekibi ile İstanbul, Londra, Dubai ve Mumbai’de bankacılıktan yiyecek-içecek sektörüne, iletişimden teknolojiye, perakende sektöründen konaklamaya kadar pek çok farklı sektörden markaya tasarım danışmanlığı veriyor. Marka tasarımı, iç mimari, mimari, dijital & UX, servis tasarımı hizmetleri veren I-AM, geliştirdiği stratejiler ile markaların insanlara iyi bir deneyim sunmasını sağlayarak, marka ve kullanıcıları arasında güçlü ve sürekli bir bağ kuruyor. Özellikle bankacılık sektöründe fark yaratan tasarımlar ile dikkat çeken I-AM, Garanti Bankası’nın yanı sıra bugüne kadar  I-AM bugüne kadar bankacılık sektöründe Odeabank, Burganbank, Emirates İslamic, Unicredit Bulbank, Unicredit Bank Avusturya, New India Bank, yeme-içme sektöründe FerahFeza, Jan Restaurant, Lumee, Safi Meyhane, Mey Miso Meyhane, otelcilik alanında The House Hotel ve Cloud 7, Telekom sektöründe Turkcell, Avea, teknoloji sektöründe Nokia, otomotiv sektöründe Çelik Motor gibi pek çok şirket için marka tasarımı, iç mimari, dijital & UX ve servis tasarımı hizmetleri gerçekleştirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin