HÜSEYİN ÜZÜLMEZ'E VERİLEN RAPOR ADLİ TIP BAŞKANI'NIN SONU OLDU

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismar davasında, B.Ç.’nin ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor veren Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu Başkanı Cemal Yalçın Ergezer görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
HÜSEYİN ÜZÜLMEZ'E VERİLEN RAPOR ADLİ TIP BAŞKANI'NIN SONU OLDU

Ergezer’in yerine, çocuk psikiyatristi Prof. Bayram Mert Savrun getirildi.


ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismar davasındaki B.Ç.’nin ruh sağlığının bozulmadığı raporunu veren Adli Tıp Kurumu’na bağlı 6. İhtisas Kurulu’nun Başkanı değiştirildiğini, kurula bir çocuk psikiyatristi atandığını açıkladı. Şahin, "14 yaşındaki B.Ç. hakkındaki Bursa’dan geri gönderilen raporu bu yeni heyet inceleyecek" dedi. Adalet Bakanı CNN TÜRK’te yayınlanan Ankara Kulisi programında, 6. İhtisas Kurulu başkanlığına Cemal Yalçın Ergezer yerine Prof. Dr. Bayram Mert Savrun’un getirildiğini söyledi. Ergezer ise Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’na üye olarak atandı. Şahin, Doç. Dr. Ayten Erdoğan’ın da kurulun çocuk psikiyatristliği görevine getirildiğini belirtti. 


Yeni heyete güveniyorum


Şahin, "Ben yeni heyetin bu konularda çok daha hassas davranacağını, kamuoyunun desteğini alacağını düşünüyorum" dedi. Bursa’daki mahkeme ise B.Ç. hakkında verilen raporun "yok" sayılıp, B.Ç.’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’nda yeniden muayene edilmesine ve rapor alınmasına karar vermişti.


Nihayet bir psikiyatr başkan


Prof.Dr. Mert Savrun 1961’de Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde doğdu. Muallim Yahya İlkokulu, Gelenbevi Ortaokulu ve Vefa Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni 1984’te tamamladı. Aynı fakültede 1994’te uzman, Psikiyatri Anabilim Dalı’nda ise 2000’de doçent ünvanını aldı. Emosyon (duygu), Kognisyon (algı, hatırlama, hayal, düşünme, muhakeme, yargılama) ve Neuroscience (nörolojik bilimler) alanlarında araştırmalar yapan Prof. Savrun evli ve 1 çocuk babası. İyi derecede İngilizce biliyor. www.hurriyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin