Hürriyet'ten Sabah'ın iddialarına sert yanıt: Dava açacağız

Hürriyet gazetesi, bugün Sabah gazetesinde yer alan 'ByLock' haberine ateş püskürdü.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'ten Sabah'ın iddialarına sert yanıt: Dava açacağız

Hürriyet gazetesi, Sabah gazetesinin kendisini hedef aldığı 'ByLock' haberine sert yanıt verdi.



Bugün Sabah gazetesinde yer alan haberde, Hürriyet'in ByLock haberi hedef alındı ve “Aydın Doğan’ın 2 aşamalı algı operasyonu...” başlığı altında “Hürriyet ve röportajı gerçekleştiren İsmail Saymaz'ı aramadan önce birçok gazeteciyle irtibat kurduğu ortaya çıkan ve örgütün Amerika'da devşirilen elemanlarından olduğu belirlenen Alpaslan Demir'in, ABD'deki ilişkileri de inceleniyor. Demir'in, geçen hafta ABD'de bulunan Doğan Medya Holding Yayın Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'yla irtibat kurduğu da iddia edildi” ifadelerine yer verdi.



Sabah'ın bu haberin ardından hurriyet.com.tr üzerinden bir açıklama yayaınlayan gazete, söz konusu iddiaların iftira olduğunu ve gerekli davaların açılacağını belirtti.



İşte, Hürriyet'in o açıklaması:



"Sabah gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, gazetemizin geçen pazartesi günkü "İşte Herkesin Aradığı Bylock" başlıklı manşetinin "FETÖ ile CIA'nin ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon olduğu" şeklinde asılsız bir iddiaya yer verilmiştir.



Bu, Türk basın tarihine geçecek ölçüsüzlükte bir iftiradır.



Aynı haberde "David Keynes'in geçen hafta ABD'de bulunan Doğan Medya Holding Yayın Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile irtibat kurduğu iddia edildi" şeklinde bir ifadeye de yer verilmiştir. Bu, büyük bir yalandır.



Sabah'ın bu asılsız haberiyle ilgili olarak yargı makamlarına tekzip için başvurmanın yanı sıra gerekli davalar da tarafımızdan açılacaktır."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin