Hürriyet yazarından TRT'ye eleştiri!

Kanat Atkaya, TRT'nin seçim yayınlarını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarından TRT'ye eleştiri!

Hürriyet Gazetesi yazarı Kanat Atkaya, bugünkü köşe yazısında, TRT'nin muhalefet partilerine daha az süre vermesini eleştirdi. Atkaya, "Toplumun her kesimine, her siyasi görüşten bireye eşit mesafede durmak gibi mühim, ciddi bir sorumluluğunuz, göreviniz vardır." dedi.



Kanat ATKAYA / HÜRRİYET



Çabuk çabuk konuş ey muhalefet!



ÖNCE bir hafıza tazelemesi...



2017’nin şubat ayında devreye sokulan 687 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile Yüksek Seçim Kurulu’nun özel televizyon kanallarına uyguladığı yaptırımların önü kapatıldı.



Özellikle seçim dönemlerinde YSK’nın “tarafsız davranmadığı ve eşitlik ilkesini gözetmediği” gerekçesiyle özel kanallara uyguladığı cezalar tarihe karıştı.



Bu konuda özellikle muhalefeti yok sayan iktidara yakın kanallar rahatladı.



“Ben özel bir yayın kuruluşuyum. İstediğim siyasi görüşü ve onun temsilcisini desteklerim. İstemediğime, onaylamadığıma söz hakkı tanımam” görüşünü liseler arası münazara yarışmalarında savunabilir, hatta bu argümanı haklı çıkaracak bir performans sergileyerek kazanan taraf da olabilirsiniz.



Gazetecilik mesleğinin ilkelerini, vicdani sorumluluklarını askıya almanın vebali umurunuzda olmayabilir.



Bütün izleyicilerinin, takipçilerinin homojen yapıda, aynı siyasi görüş etrafında toplanmış bir kitle olduğunu varsaymanın bedeli izlenmemek olabilir; onu da dert etmeyebilirsiniz...



Ancak eğer bir kamu kuruluşuysanız...



Kamudan toplanan vergilerle, kamuya hizmet için kurulmuşsanız...



Toplumun her kesimine, her siyasi görüşten bireye eşit mesafede durmak gibi mühim, ciddi bir sorumluluğunuz, göreviniz vardır.



Veya en azından böyle olmalıdır.



Var olan duruma bakarak “Ne anlatıyorsun yahu sen?” diyecek olanlarınız itirazlarında haklı olacaktır ama bu “olması gerekeni” değiştirmez.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin