Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ifade verdi

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün 'müşteki' sıfatıyla ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ifade verdi

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Ankara'da görülen dava kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'nda 'müşteki' sıfatıyla talimatla ifade verdi.



Adliye önünde gazetecilere konuşan Özkök, "Ankara'da sürmekte olan bir dava için ifademe başvuruldu. Müşteki olarak çağırdılar beni. Ankara'da paralel denilen davaların birinde bir uyuşturucu kaçakçısının adını vererek benim telefon numaramı dinletmişler. Benden şikayetçi olup olmadığımı sordular. Ben de telefonlarımı kanunsuz olarak dinleyenler kimse onlardan şikayetçiyim dedim" dedi.



"KIDEMLİ BİR TELEFON DİNLEME MAĞDURUYUM"



"Bizim kaderimiz böyle 25 yıldan beri sık sık telefon dinleme olaylarının mağduru durumundayız" diyen Özkök, "Silivri davaları sürerken de aşağı yukarı 20 yıl önceki dinlenmiş telefon kayıtlarımı koydular önüme. Maalesef devletimizin, böyle çok kolay insanların özel hayatlarına girme, telefonlarımı dinleme alışkanlığı var. Ben bu alışkanlığın bu günde ortadan kalktığını zannetmiyorum. O yüzden de yüzlerce insan kanunsuz keyfi dinlemelerin mağduru oluyorlar." ifadelerini kullandı. (DHA)





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin