Hürriyet Okur Temsilcisi: Kaynağı şüpheli haberler

Faruk Bildirici'den önemli uyarılar...

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Okur Temsilcisi: Kaynağı şüpheli haberler

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, bugünkü yazısında okurların Deniz Seki hakkındaki haberleri okurken düştüğü ikilemi ve kaynağı şüpheli haberleri köşesine taşıdı.



Yazısında, "Deniz Seki hakkındaki haber ve yazıları okuyanların çoğu muhtemelen aynı ikileme düşmüştür. 'Uyuşturucu satmadıysa nasıl oldu da uyuşturucu ticareti yapmaktan mahkûm oldu?' Çünkü çoğu haber ve yazıda Seki’nin, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan hüküm giydiği bilgisi veriliyor" diyen Bildirici, köşesinde hukukçu bir okurunun bu konuyla ilgili yaptığı uyarıya yer verdi.



Hukukçu okuru Okan Okyay'ın; “Zaten ‘Sattı’ diye hüküm veren, böyle bir gerekçe açıklayan mahkeme yok ki. Deniz Seki uyuşturucu satmaktan değil, temin etmekten ötürü hüküm giydi” uyarısında bulunduğunu belirten Faruk Bildirici, gazetecilere çağrıda bulunarak, okurları yanıltmamak için bu bilgileri dikkate almakta yarar olduğunu belirtti.



Bildirici, ayrıca kaynağı şüpheli haberler konusunda Hürriyet'i uyardı ve "Hürriyet bir bulvar gazetesi değil. Sosyal medyada her önüne geleni kopyalayıp yayınlayamaz. Her iddia, her söylenti, kim ortaya atarsa atsın araştırılmak, kaynağından doğrulanmak zorunda. Genellemelerle geçiştirmek yetmez, kaynağın ne olduğu açıkça yazılmalı" dedi.



İşte, Bildirici'nin o yazısı...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin