HÜRRİYET´İN YABANCI AJANSLARA DAYANDIRDIĞI HABERİ: UZAN İMPARATORLUĞU PARÇALANIYOR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve Uzan Grubu arasında yaşananlar uluslararası ajanslara da konu oldu. Dün AFP ve AP, Uzan ve Erdoğan arasındaki gerginlikle ilgili bugüne kadar gerçekleşen olayları derlediği haberler yayınladı. Yayınlanan haberlerde Başbakan Tayyip Erdoğan´a meydan okuyan kişi olarak görüldüğü ifade edilen Cem Uzan´ın politik geleceğinin yükseldiği ancak aile imparatorluğunun parçalandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
HÜRRİYET´İN YABANCI AJANSLARA DAYANDIRDIĞI HABERİ: UZAN İMPARATORLUĞU PARÇALANIYOR

Türkiye'nin en zengin kişisi olduğu belirtilen Uzan'ın gerçekleşen olayların hiç birinin tesadüf olmadığını belirttiği ifade edilirken, anketlerde Uzan'ın Genç Parti'sinin Erdoğan'ın AKP'sinin hemen arkasında yer aldığı kaydedildi.

Haberlerde, Cem Uzan'ın düşmanlarının kendisinin politik hayatını bitirmeye çalıştığını söylediği ve ‘‘İşlerim, eğer politikaya girmeseydim çok daha iyi bir durumda olurdu’’ yorumuna yer veriliyor.

Uzan ve Erdoğan gerginliği ile ilgili şu görüşlere yer veriliyor:

Türkiye'nin en zenginlerinden biri olan Uzan Ailesi, yaşanan tartışmalara çok da yabancı değil. Bugüne kadar gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında haklarında bir çok dava açılmıştı.

Son gelişmelerle ilgili ‘Biz hiç bir şey yapmadık diye konuşan Cem Uzan önceleri serveti milyarlarca doları bulan bir aile için bir şirketin olup olmamasının hayatlarında hiç bir şey değiştirmeyeceğini kaydediyordu. Ama son iki ayda olaylar imparatorluğun tersine gelişti.

Uzan ve Erdoğan arasındaki tartışma Uzan hanedanlığının para kazandıran iki enerji şirketinin ve bir bankasının devletin kontrolüne geçmesiyle başladı. Erdoğan yolsuzlukların üzerine gitiklerini ve şirketlere el konmasında hiçbir politik durumun sözkonusu olmadığını belirtiyor.

Uzanlar, şirketlerine el konmasının ardından Erdoğan ve partisi hakkında Türkiye’deki İslam hareketiyle kökten bağlı olduklarını ve bu konuda gizli bir gündemleri olduğunu belirttiği bir medya kampanyası başlattı. Uzanlar sahip oldukları Star Gazetesi'nde Erdoğan'ın gençken, o dönem Afganistan isyancı lideri olan, şu an ise Talibanın müttefiki olarak aranan Gulbuddin Hekmatyar'in yanında oturduğu bir resmi yayınladı. Erdoğan bu resimin anlamsız olduğunu kaydetti.

Uzanlar'ın ‘57 şirkette tedbir dursun’ istemine ret

İmar Bankası'nın bankacılık faaliyetlerinin durdurulması üzerine bankanın yönetim kurulu üyeleri ve Uzan Grubu'na ait 57 şirketin mal varlıklarına tedbir konulmasına yapılan itiraz reddedildi.

Uzan Grubu'nun ve İmar Bankası'nın avukatlarının tedbirin kaldırılması istemleri, Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde duruşmalı olarak karara bağlandı. Uzan Grubu'nun avukatları, mal varlıklarına konulan tedbirin yersiz olduğunu savundular ve kaldırılmasını ya da kapsamının daraltılmasını istediler. Mahkeme heyeti, İmar Bankası'nın eski yönetim kurulu üyeleri ve Uzan Grubu'na ait şirketlerin mal varlıklarına konulan tedbire yapılan itirazın reddine karar verdi.

Mahkeme Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Erol Hürbaş, Birol Çilingir, Yaşar Avni Güral, Gürol Demirkan, eski genel müdür Hilmi Başaran, genel müdür yardımcıları Sadık Karagür, Tacettin Pak, Mustafa Say ve Koray Özkaya ile Uzan Grubu'nun 57 şirketinin mal varlıklarına 4 Temmuz'da tedbir koymuştu.

HÜRRİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin