Hürriyet, iktidar medyasını ayıpladı! 'Terör' suçlamalarına cevabı ağır oldu!

Hürriyet, hükümete yakın gazetelere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet, iktidar medyasını ayıpladı! 'Terör' suçlamalarına cevabı ağır oldu!

Hürriyet gazetesi başta Sabah olmak üzere, kendilerini hedef alan iktidar gazetelerine cevap verdi.



İktidara yakın gazetelerce PKK terörü karşısında duyarsız olmakla suçlanan Hürriyet'ten yapılan açıklamada "Bu yayınları ayıplıyoruz. Ancak muhataplarımızın ayıp kavramından nasiplerini almış olup olmadıklarından emin değiliz. Yalanlar üzerinden yürüyen bu seviyesiz saldırılara aslında yanıt vermeye bile ihtiyaç yoktur" gibi ifadeler kullanıldı.



Hürriyet'in bugünkü ilk sayfasında da yer alan açıklama şöyle:



Terör ve medya terörü



"İktidara yakın gazetelerde son günlerde Hürriyet’in PKK terörüyle ilgili yayınlarını sorgulayan, iftiralara dayalı suçlayıcı bir kampanyanın yürütüldüğünü izliyoruz.



Israrla, sistematik bir şekilde tekrarlanan bu akla ziyan kampanyada, Hürriyet’in PKK’nın terör eylemlerinin adını koymadığı, PKK’nın adını geçirmekten kaçındığı iddia ediliyor. Çizilen bu asılsız tabloyla, Hürriyet’in PKK terörü karşısında duyarsız olduğu algısı yerleştirilmeye çalışılıyor. Buradan hareketle, suçlamalar Doğan Grubu’nun PKK’yı desteklediğinin ileri sürüldüğü bir alçaklığa kadar taşınıyor.



Saldırı kampanyasına son olarak bu cephenin en öndeki gazetesi olarak Sabah da katılmış bulunuyor. Bu gazete, Hürriyet’in önceki gün birinci sayfasından verdiği ve PKK’nın şehit ettiği bir askerimizin Bolu’daki cenaze törenini konu alan “Bana Kalan Sadece Gülüşün Şehidim” başlıklı haberimizi bile sorgulamaya cüret etmiştir.



Bu yayınları ayıplıyoruz. Ancak muhataplarımızın ayıp kavramından nasiplerini almış olup olmadıklarından emin değiliz. 



Yalanlar üzerinden yürüyen bu seviyesiz saldırılara aslında yanıt vermeye bile ihtiyaç yoktur. PKK’nın başlattığı son terör dalgası karşısında Hürriyet’in yazdığı haberler, aldığı tutum ortadadır. Bir genel yayın yönetmenini teröre şehit vermiş bir gazete olarak Hürriyet, terörün her zaman en kararlı bir şekilde karşısında durmuştur. Arşivler bu gerçeğe tanıklık ediyor. Bundan sonra da terör nereden gelirse gelsin karşısında durmaya devam edeceğiz.



Sorunun bir diğer boyutu, bu cephede söz birliği etmişçesine hangi haberin nasıl verilmesi gerektiği konusunda başka gazetelere ayar vermeyi amaçlayan bir medya müfettişliği çabasının başlamış olmasıdır. Böylelikle psikolojik bir terör ortamı yaratılarak bağımsız basın sindirilmeye çalışılıyor. Bunu medya terörü olarak nitelendirmek hata olmaz."



Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin