HÜRRİYET: HAKAN UZAN SİNGAPUR´DA

Hürriyet, fotoğraflı haberinde "Interpol´ün 6 aydır tüm dünyada aradığı Hakan Uzan, Singapur´da 4 korumasıyla alışveriş yaparken kameralara yakalandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
HÜRRİYET: HAKAN UZAN SİNGAPUR´DA

İŞTE HÜRRİYET'İN HABERİ

Kırmızı Bülten'le aranan Hakan Uzan Singapur'da


Interpol'ün 6 aydır tüm dünyada aradığı Hakan Uzan, Singapur'da 4 korumasıyla alışveriş yaparken kameralara yakalandı.

İnterpol tarafından aranan Hakan Uzan, Singapur'da 24 saat açık bir marketten alışveriş yaparken görüntülendi. Yanında sürekli 4 koruma ile dolaşan Hazan Uzan'ın Singapur, Avustralya ve Yeni Zelanda üçgeninde bir tekne ile dolaştığı tahmin ediliyor.

INTERPOL'ün aylardır tüm dünyada aradığı Hakan Uzan, Singapur'da 4 korumasıyla alışveriş yaparken kameralara yakalandı. 1-4 Şubat tarihlerindeki Kurban Bayramı tatili sırasında, Singapur'da ortaya çıkan Hakan Uzan, 24 saat açık ‘Convenience Store’dan (24 saat açık market) korumalarıyla girerek soğuk içecek satın aldı. Ödemeyi ise nakit yaptı.

Hakan Uzan, Singapur'da sahil kesiminde alışveriş merkezi yakınındaki Seven Eleven adlı 24 saat açık mağazada, yurtdışında kurulu ve daha önce Rumeli Holding'e bağlı olduğu hiç duyulmamış bir şirkete ait kredi kartını kullandı.

BRONZLAŞMIŞ

Alışveriş yaparken mağaza dışından görüntülenen Hakan Uzan'ın güneşten iyice yandığı, sürekli şapka taktığı görüldü. Korumaları ile yüksek sesle Türkçe konuşan Hakan Uzan, daha sonra yine dört koruması ile birlikte Singapur Orchid Caddesi'nin arkasında büyük bir mağazaya girdi.

Hakan Uzan burada ise kredi kartı kullanarak spor giyim eşyası aldı. Uzan'ın geceyi Singapur Marina'daki teknede geçirdiği öğrenildi.

Hakan Uzan'ın kredi kartı kullandığı, Türkiye'de teknik takip yapan istihbarat ekiplerince saptandı.

TEKNE İLE DOLAŞIYOR

Bütün mallarına el konulan Uzan Ailesi'nin iki numaralı veliahtı Hakan Uzan'ın uzun süredir Singapur-Avustralya-Yeni Zelanda üçgeninde yaşadığı da anlaşıldı.

İstihbarat birimleri, Hakan Uzan'ın dört koruması ile birlikte Singapur'da bir kez kredi kartı kullanmasının yanısıra, Avustralya'da da ayrı iki kentte iki kez kredi kartı kullanarak alışveriş yaptığını belirledi.

Hakan Uzan'ın hiçbir zaman dört koruması olmadan sokağa çıkmadığı, sürekli olarak özel bir uydu telefonu taşıdığı öğrenildi.

SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYOR

Sürekli aynı yerde kalmamaya özen gösteren Hakan Uzan kısa aralıklarla yer değiştiriyor. Avustralya'ya bağlı Hamilton Adaları'nda en uzun süreli kaldığı yolunda bilgiler alınan Hakan Uzan, çok yerde başkaları adına tekne kiralıyor ve genel olarak otellerde kalmaktan kaçınıyor.

Adı belirlenemeyen Avustralyalı bir işadamından destek aldığı sanılan Hakan Uzan, ailesi ile de Amerika'da bulunan güvenilir yakını aracılığı ile irtibat kuruyor.

Hakan Uzan'ın bir süre önce de Vietnam'a gitmeyi planladığı ancak bu planından son anda vazgeçtiği de istihbarat elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Singapur Kırmızı Bülten'e uymak zorunda

SİNGAPUR Türkiye'ye vize uygulamayan ülkeler arasında yer alıyor. Yani Türkiye'den Singapur'a giden normal pasaportlu bir vatandaş, vize almadan bu ülkeye giriş yapabiliyor.

Singapur ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması olmaması da, bu ülkeye giden ‘‘Türk kaçaklar’’ için bir avantaj.

Ancak Interpol üyesi ülkeler arasında yer alan Singapur, Türkiye'nin isteği üzerine Interpol Genel Sekreterliği'nin çıkardığı Kırmızı Bülten’e harfiyen uymak zorunluluğunda.

Bu bağlamda Kırmızı Bülten ile aranan bir kişi, Singapur'a girmek istediğinde, sınır kapısındaki bilgisayarın ‘‘Kırmızı Bülten’’ uyarısı yapması ve Singapur’un da buna göre aranan kişiyi alıkoyması gerekiyor.

Bu durumda da o kişi Singapur'a alınmıyor ya da yakalanması ve Interpol Genel Sekreterliği'ne bildirilmesi gerekiyor.

Kırmızı Bülten ile aranan kişi sahte pasaportla ya da başka bir ülkenin pasaportu ile girerse, fark edilmiyor. Bunun yanı sıra Singapur'un Ankara'da büyükelçiliği bulunmuyor.

184 gündür aranıyor

184 gündür aranan Hakan Uzan, banka mevduatını zimmetine geçirmek ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmakla suçlanıyor. Hakan Uzan'ın 7 yıldan 14 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

En zengin ada ülkesi

SİNGAPUR Güneydoğu Asya'da Malezya'nın güneyinde bir ada ülke. Bağımsızlığını 1965'te Malezya Federasyonu'ndan ayrılarak kazandı. Yüzde 76.7'si Çinlilerden yüzde 14'ü Malaylardan, yüzde 8'i de Hintlilerden oluşan 4.6 milyon nüfus, yılda 112.4 milyar dolarlık GSMH üretiyor. Kişi başına milli geliri 25 bin 200 dolar. Ülkede ticaret, finans ve turizm çok gelişmiş durumda. Sanayide ise elektronik, kimya, petro kimya, gemi onarım ve son yıllarda da biyoteknolojide önemli üretim ve ihracat üssü konumunda. Singapur yaklaşık 130 milyar dolarlık ihracat ve 115 milyon dolarlık da ithalat yapıyor.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin