HÜRRİYET GAZETESİ 2005'TE NE KADAR KAR ELDE ETTİ?

Hürriyet gazetesi yönetimi bir basın toplantısıyla 2005 yılı net karını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HÜRRİYET GAZETESİ 2005'TE NE KADAR KAR ELDE ETTİ?

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, gazetenin gelirlerinin 2005 yılında yüzde 24 artarak 585 milyon YTL'ye, net karının ise yüzde 222 artarak 87,6 milyon YTL'ye yükseldiğini bildirdi.


Hürriyet Gazetesi'nin 2005 yılı bilançosunun açıklandığı toplantıda konuşan Vuslat Doğan Sabancı, gazetenin halka arz edildiği ilk günden bu yana en fazla kazandıran şirketlerden biri olduğunu, 14 yılda Borsa'daki hisselerinin yüzde 487 arttığını anlattı.


Türkiye'deki medya yatırımlarının 2005 yılında yüzde 38, reklam pazarının yüzde 22 artış gösterdiğini kaydeden Sabancı, Hürriyet'in reklam alanında yüzde 28,5 büyüme gerçekleştirdiğini kaydetti.


Türkiye'deki toplam gazete tirajlarının geçen sene yüzde 11, Hürriyet'in tirajının ise yüzde 5 arttığını belirten Sabancı, "Hürriyet'in gelirleri geçen sene yüzde 24 artarak 585 milyon YTL'ye, net karı ise yüzde 222 artarak 87,6 milyon YTL'ye yükseldi" dedi.
 


Vuslat Doğan Sabancı, reklam gelirlerindeki artışın yüzde 18'inin sayfa sayısının çoğaltılmasından, yüzde 8'inin fiyat artışından kaynaklandığını ifade etti.


Reklam gelirlerinin bu sene yüzde 20 artmasını beklediklerini belirten Vuslat Doğan, bu artışı reklam birim fiyatlarını yükselterek sağlayacaklarını söyledi.


Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, 2006 yılında gazetenin fiyatında bir artış planlamadıklarını da sözlerine ekledi.
      
ÖZKÖK: "SEMBOLİK GELİŞMELERDEN KRİZ BEKLEMİYORUZ"


Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, Türkiye'de gazete okuma oranının düşük olmadığını, hatta birçok AB ülkesinden daha yüksek olduğunu söyledi.


Türkiye'deki gazete satışlarının hafta içi 4,5 milyona, hafta sonu 5,5 milyona ulaştığını anlatan Özkök, "Üstelik bizde en sert promosyon kanunları var. Bunda bizim işi abartmamızın da payı var tabii. Bu yüzden kendi utancımız nedeniyle tepkiyle çıkarılmış bu kanuna çok da karşı çıkamıyoruz" diye konuştu.


Özkök kriz beklentisi olup olmadığının sorulması üzerine, Türkiye gibi ülkelerde "Hayır, kriz beklemiyorum" diye kesin bir söz söylemenin mümkün olmadığını belirterek şunları kaydetti:


"Ama son 2 senede zaman zaman 2001 krizinin çıkışına benzer gelişmeler yaşansa da bunlar piyasalara yansımadı. Tabii, burası Türkiye. Bölgede bizim dışımızdaki gelişmelerin nasıl olacağını bilemeyiz ama şunu söyleyebiliriz, İran olayında Irak gibi bir şey yaşanmayacağını sanıyorum. Çünkü olaya karışmama yönünde konsensüs var. Bu yüzden Irak gibi etkilemez. Sembolik gelişmelerden kriz beklemiyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin