HÜRRİYET, BASIN REKLAMLARINI ÖDÜLLENDİRMEK İÇİN YARIŞMA DÜZENLİYOR

Kırmızı adlı yeni bir yarışma düzenleyen Hürriyet, başarılı basın reklamlarını ödüllendirecek. Yarışmada tüm yazılı basında çıkan reklamların değerlendirileceğini söyleyen Hürriyet İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, tüm basın kuruluşlarını projeyi desteklemeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
HÜRRİYET, BASIN REKLAMLARINI ÖDÜLLENDİRMEK İÇİN YARIŞMA DÜZENLİYOR

REKLAM sektöründe ‘‘Kırmızı’’ adıyla yeni bir yarışma düzenleyen Hürriyet Gazetesi, sadece Hürriyet'te değil, tüm gazete ve dergilerde çıkmış en başarılı reklamları ödüllendirecek. Hem başarılı basın kampanyalarını ödüllendirip reklamda yaratıcılığı teşvik etmek, hem de basını tercih eden reklamverenlere destek vermek amacıyla düzenlenen bu yarışma, 1 Eylül 2002 ile 1 Eylül 2003 tarihleri arasında yayınlanan reklamları kapsayacak.

Türkiye'de sadece basın reklamları arasında düzenlenen ilk ve tek yarışma özelliğini taşıyan Kırmızı'nın tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, kırmızının Türk basınının en sevdiği renk olduğuna dikkat çekti. Gazete logolarına, kullanılan renklere de bakılınca bunun görüleceğini belirten Vuslat Doğan Sabancı, ‘‘Her gazete kırmızıya ayrı bir anlam yüklüyor ama bundan sonra Kırmızı, Türk basının en iyi, en yaratıcı reklamlarını seçecek’’ diye konuştu. Bu projenin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Vuslat Doğan Sabancı, ‘‘Kırmızı, sabahtan akşama değil Hürriyet Gazetesi'nin üzerinde uzun zaman zamandır düşündüğü, senelerdir desem abartmış olmayacağım bir proje’’ dedi.

SAHİP ÇIKIN

Kırmızı'da sadece Hürriyet'te değil başka gazete ve dergilerde çıkan reklamların da değerlendirileceğini belirten Vuslat Doğan Sabancı, ‘‘Bu projeye tüm basın sahip çıksın istiyoruz’’ diye konuştu. ‘‘Amacımız; çağdaş ama rekabetci bir ortamdaki reklam sektöründe Türk basının hak ettiği yere gelmesi ve yaratıcılığa özen gösterilmesi’’ diyen Vuslat Doğan Sabancı, reklam sektörü için, özellikle kalıcılık açısından basının büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.

Hürriyet Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal ise, Kırmızı'nın durduruculuğu, çekiciliği, etkileyiciliği simgeleyen bir renk olmasının, yarışmaya bu ismi vermelerinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu söylerken, aynı zamanda Hürriyet'i temsil eden rengin de kırmızı olduğunu belirtti.

En iyi reklama Kıpkırmızı

KIRMIZI'da 7 ayrı kategoride toplam 13 ödül verilirken, tüm dergi ve gazete reklamları arasından seçilen en iyi reklam ‘‘Kıpkırmızı’’ ödülünü alacak. Yarışmada diğer kategoriler ise şöyle olacak:

Basında en iyi reklam kampanyası, basında en iyi dergi reklam kampanyası, basında en iyi reklam uygulaması, basında en iyi sektörel reklam (finans, perakende, IT, mobilya ve otomotiv alanlarında), basında en iyi IK&eğitim reklamı (insan kaynakları ve eğitimde ayrı ayrı) ve Hürriyet Özel Ödülü.

Kimler katıldı

BASIN reklamlarının yeni yaşırması ‘Kırmızı’nın tanıtıldığı toplantıya katılan bazı isimler ise şöyle oldu:

Gündüz Özdemir (Beko Ticaret), John-Luc Fischer (Colgate/Palmolive), Ertuğrul Tuncer (Petrol Ofisi), Pınar Kılıç (Pars Mc/Cann-Erickson), Yiğit Şardan (Güzel Sanatlar/Saatchi), Oğuzhan Akay (Movida/Plus Map), Faruk Kaptan (Ultra Ajans), Ayşe Medran (Media Max), Mahsen Noohi (Sony Music), Haldun Bezci (Asya Tur).

HÜRRİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin