Hürriyet, aile içi şiddete bu kampanya ile 'SON' dedi

Türkiye’de bir alışveriş merkezinin asansöründe kadına şiddet deneyi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet, aile içi şiddete bu kampanya ile 'SON' dedi

Orta yaşlı oyuncu çift insanların kadına şiddete nasıl tepki vereceğini ölçtü. Asansörde adam sözde karısına şiddet uygularken insanların çoğusu olayı sadece seyretti.



Hürriyet gazetesinden Emre Armutçu'nun sorumluluğunda yürütülen deneyde 60 kişiden sadece 11 tanesi şiddete karşı tepki gösterdi.



Türkiye’de kadınların yüzde 40’ı en yakınları tarafından şiddete uğruyor. Her gün 1-3 arası kadın kocası, eski kocası, boşanmak istediği kocası veya sevgilisi tarafından öldürülüyor. Bu rakamların böyle olmasının kuşkusuz onlarca nedeni vardır. Ama bunlardan en önemlisi toplumsal duyarsızlık. Kadına şiddet vakasına tanık olan insanlar karı koca arasına girilmez diyerek buna göz yumabiliyor.



İstanbul’da bir alışveriş merkezinde kadına şiddete karşı toplumsal duyarlılığı ölçen bir sosyal deney yapıldı. Asansörde insanların gözü önünde karısına şiddet uygulayan adam kendisine tepki verilip verilmeyeceğini ölçtü. Rakamlar ne yazık ki çok kötü. 60 kişiden sadece 11’i tepki gösterdi. O 11 kişi gibi kişilere bu ülkede daha çok ihtiyacımız var. Çünkü kadına şiddet bir aile meselesi değil, toplumsal suçtur.



 



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin