Hükümet yanlısı medyada çatlak! Star yazarından Abdülkadir Selvi'ye: Yadırgadım

Star yazarı Ahmet Kekeç, Yeni Şafak'taki meslektaşı Abdülkadir Selvi'ye bugünkü köşesinden cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet yanlısı medyada çatlak! Star yazarından Abdülkadir Selvi'ye: Yadırgadım

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan Abdülkadir Selvi'nin, dün, Yeni Şafak'taki köşesinde kaleme aldığı 'Yarın geç olmadan uyarayım istedim' başlıklı yazı gündeme bomba gibi düştü. Gün boyunca konuşulan yazıya bugün yine hükümet yanlısı bir köşe yazarından Star yazarı Ahmet Kekeç'ten tepki geldi.



Kekeç, 'Çok ayıp Abdülkadir' başlıklı yazısında Selvi'ye "Benim itirazım, 'hakkaniyetli' bir yazar olarak tanıdığımız Selvi’nin 'Bunlar yarın davayı satacak' şeklindeki 'ayıp' ve hakkaniyet gözetmeyen tutumuna" dedi.



Kekeç, yazısının sonuna bir not düşmeyi de ihmal etmedi.



İşte, Kekeç'in o yazısı:



Çok ayıp Abdülkadir!



Abdülkadir Selvi arkadaşımdır. Düzgün bir insandır. Aynı gazetede çalışma imkânı bulduk. Hep, saygı ve saygı çerçevesinde kaldık. Birbirimizi incitmedik. 



Abdülkadir Selvi, ayrıca, zarafeti ve nezaketi olan bir insandır. Bazı durumları, bazı tavır alışları, bazı sözleri kendine yakıştıramayacak kadar da özenlidir.



Dolayısıyla, dünkü “Yarın geç olmadan uyarayım istedim” başlıklı yazısını yadırgadım.



Daha doğrusu, “özensiz” buldum.



Evet, “Erdoğan’ı korumak, davayı ayağa düşürmemek, ileride ihanet edecekleri tespit etmek” bir yazar için (davaya gönül verdiğini söyleyen bir yazar için) “hareket noktası” olabilir. Bana göre değil ama hadi “anlaşılabilir ve tolere edilebilir bir haldir” diyelim. Abdülkadir Selvi de, belli ki, “Erdoğan’ı koruma” saikiyle davranıyor ve “yarın geç olmadan” bazı uyarılarda bulunuyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Yeni Şafak yazarından Yiğit Bulut ve Ethem Sancak'a sert tepki: Edep ve erkan düsturlarını... 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin