Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü!

Mavi Marmara krizinden sonra bozulan iki ülke ilişkilerinde yeniden anlaşmaya varılması, iktidara yakın medya organlarında böyle yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü!

31 Mayıs 2010'da İsrail’in Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine yapılan ve 9 kişinin ölümüne neden olan baskınla bozulan Türkiye - İsrail ilişkileri, dün Roma’da varılan uzlaşmayla 6 yıl aradan sonra yeniden rayına giriyor. 



Daha önce mart ve nisan aylarında Londra ve Cenevre’de buluşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover dün öğleden sonra uzlaşma metnine son şeklini vermek için bu kez İtalya’nın başkenti Roma’da bir araya geldi. Akşam saat 21.00’de tarafların uzlaşmaya vardığı bilgisine ulaşıldı. Türkve İsrailli kaynaklar anlaşmaya varıldığını doğruladı.



İki ülke arasındaki buzların erimesi yolunda atılan bu ilk adım ise iktidara yakın gazetelerin manşetlerinde böyle yer buldu... En dikkat çekici başlık ise hükümete yakınlığıyla bilinen Vahdet gazetesinden geldi.



Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü!İsrail ile anlaşma haberi için "Reddediyoruz" başlığını kullanan gazete, "Ankara nedenini bile açıklayamadan, tarihin en faşist İsrail'iyle el sıkıştı" ifadelerini kullandı. Eleştirilerini sürdüren gazete “Türk medyasında İsrail sevici yayınları reddediyoruz” diye, Roma’daki gelişmeleri haberleştiren; Anadolu Ajansı, Sabah ve Akşam gazetesi gibi hükümetin yayın organlarını da eleştiri yağmuruna tuttu.



Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü! - Resim : 2



Sabah gazetesi, Türkiye ile İsrail'in anlaşmasını "Gazze ablukasını Türkiye kaldırttı" başlığıyla manşetinden gördü. Haberin detayında ise, "İsrail, tazminat ve Gazze ablukasıyla ilgili Türkiye'nin tüm şartlarını kabul etti" ifadelerine yer verildi.



Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü! - Resim : 3



AKP'nin gazetelerinden Star, anlaşma haberini daha küçük görmeyi tercih etmiş. Star'daki haber metni, Sabah gazetesiyle hemen hemen aynı.



Hükümet medyası Türkiye - İsrail anlaşmasını böyle gördü! - Resim : 4



Yeni Akit ise haberi daha küçük görmeyi tercih edip, "Türkiye - İsrail normalleşmesinde anlaşmaya varıldı" başlığını attı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin