Hukukçulardan Cumhuriyet iddianamesine tepki!

Hukukçular Cumhuriyet'in yazar, çizer ve yöneticileri hakkındaki iddianamenin mahkemeden önce medyaya servis edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hukukçulardan Cumhuriyet iddianamesine tepki!

Hukukçulara göre, iddianamenin medyaya servis edilmesi ‘hukuksuzluk’... Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, iddianamelerin mahkemeden önce yandaş basına verilmesinin cemaatin kullandığı yöntem olduğunu söyledi.



SAVUNMA HAKKI İHLALİ



Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ: Bu durum 2007’den bu yana süregelen hukuksuzlukların hükümet icraatı olduğunu gösteriyor. Akıncı iddianamesine bakan müdahalesi, Atilla Taş tahliyesindeki hükümete yakın yazar müdahalesi ve Ankara başsavcısı ve vekilinin görevden alınması, 2007 cemaat dönemindeki görevden almaları, manipüle etmeleri hatırlatıyor. İddianamenin 3. kişilere servis edilmesi; adil yargılanma hakkının ihlali, savunma hakkının ihlalidir. Aynı zamanda da kirlenmeme hakkının da ihlalidir.



YANLI TUTUM SERGİLENİYOR



Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran: İddianamenin üçüncü kişilere verilmesinden önce mahkemeye sunulması ve mahkemenin bunu kabulü gerekiyor. Bir iddianamenin hazırlanması tek başına bir şey ifade etmez. İddianamenin gazetelerde sayfa sayfa çıkması hukuken yanlış bir durum. Belki de hiç kabul edilmeyecek bu iddianame. İddianamenin servis edilmesi yanlı tutum sergilendiğini gösterir. Sanığın hakları ihlal ediliyor. Oysa sanıkların da haklarının korunması gerekir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin