Hüda-Par Genel Başkanı, '32. Gün'de ilginç açıklamalar yaptı!

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün akşam '32. Gün'e konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hüda-Par Genel Başkanı, '32. Gün'de ilginç açıklamalar yaptı!

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman’da meydana gelen saldırıyı araştıran 32. Gün’e dün akşam ilginç açıklamalarda bulundu. 2013’te kurulan Hür Dava Partisi’nin yerel seçimlere hazırlandığını söyleyen Yapıcıoğlu, uzun süredir propaganda faliyetlerinin engellendiğini, il ve ilçe merkezlerine saldırılarda bulunduğunu iddia etti. 



BDP’yi Batman saldırısını Hüda-Par’a yıkmaya çalışmakla eleştiren Yapıcıoğlu, bu saldırının partisini yerel seçimler öncesi tasfiye etmek amacıyla düzenlenmiş olabileceğini belirtti. 



Hüda-Par: PKK mütemadiyen bize saldırıyor



Diyarbakır’da Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtlayan Hüda-Par Başkanı, “fütursuzca bize kara çalmaya çalışıyorlar. Ama PKK’dan yapılan açıklamalarda öz savunma birlikleri kurumsallaşmalarıdır deniyor. PKK’nın dilini bilen bunun ne demek istediğini anlar. PKK,’ saldırıya hazır olun bunlara hayat hakkı tanımayın’ diyor. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ben. PKK-Hizbullah çatışması güçlü bir ihtimal değil ama sıfır ihtimal de değil. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ama Mütemadiyen biri saldırır, saldırırsa Hizbullah’ın buna cevap vermeyeceğinin garantisi yok. Fakat böyle bir ortam çekmeye çalıştıklarını görüyoruz” diye konuştu. 



Altan Tan: Bir derin el PKK’yla Hizbullah’ı çatıştırmak istiyor



Aynı programda yer alan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan’ın Batman olayıyla ilgili parti yöneticilerini erken ve sert açıklama yapmakla eleştirmesi de dikkat çekti. 



Tan, “bir yıldan fazla zamandır bir derin el, bir karanlık el, bölgede PKK’yla Hizbullah’ı çatıştırmak istiyor. Bu sonuca nereden varıyoruz. Mesela Yüksekova’da Müstazaf-Der’in derneği basıldı oradaki bir yöneticisi öldürdü bunun faili çıkmadı. Ondan sonra son dönemde hem Müstazaf-Der’in hem de Hüda-Par’ın merkezlerine Molotof kokteylli ciddi saldırılar oldu” dedi




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin