Hrant'ın Arkadaşları: Devlet giderek daha yüzsüz olmaktadır!

Hrant Dink davasının beşinci duruşması öncesinde Hrant'ın Arkadaşları grubu bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hrant'ın Arkadaşları: Devlet giderek daha yüzsüz olmaktadır!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay'ın bozma kararından sonraki 5. duruşması öncesi adliye önünde toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' adlı grup basın açıklaması yaptı.



Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" ve "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" şeklinde slogan attı, "Hrant için adalet için", "Müsamereyi bırakın asıl sorumluları yargılayın" şeklinde de pankart açtı.



Grup adına basın açıklaması yapan Cüneyt Cebenoyan, "Devlet içi hesaplaşmada ilk raund bitti. Bir cinayet işlenecek, bir Ermeni öldürülecekti. Devletin içindeki herkes bu cinayetin işleneceğini biliyordu. Bilinen bir şey daha vardı, bu cinayete dair gerçekler dışarıya sızdırılmayacaktı. Öyle de oldu. Tahmin ettiğimiz gibi devlet kendisini korudu, dışarıya tek bir bilgi kırıntısı bile sızmadı" dedi.



"DEVLET DEĞİŞMEMEKTE, GİDEREK DAHA DA YÜZSÜZ OLMAKTADIR"



Cebenoyan, "Devletin iki eski ortağı bugün birbirlerine karşı ölümüne savaşıyor. Devlete hakim olmak için yapmayacakları şey kullanmayacakları silah yok. Hrant Dink cinayeti, bu savaşta her iki siyasi çizgi tarafından da diğerine karşı bir silah, bir tehdit unsuru olarak kullanılıyor. Bu tablo her iki siyasi gelenek için de utanç vericidir. Ya da daha doğrusu utanç verici olmalıdır. Bu tablonun bize gösterdiği şey ise şudur: Devlet özünde değişmemekte ama giderek daha da pervasız daha da yüzsüz olmaktadır" ifadelerini kullandı.



"BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ" 



"Üstelik bu hesaplaşmanın sonuçlarından biri olarak Hrant Dink'i hedef gösteren ve cinayete giden süreçte yol gösterici rol oynayanlar tahliye edilmiştir" diyen Cüneyt Cebenoyan sözlerini şöyle tamamladı:



"Şimdi bu zatlar iktidar savaşlarında AKP'nin safına geçerek yeniden devlet içinde konuşlanmaya başlamışlardır. Kısacası devlet fabrika ayarlarına geri dönmüş, üç devlet yönetme geleneği aynı ortak paydada buluşmuştur. Hrant Dink'i kimin öldürdüğünü , sorumluların neden bir türlü ortaya çıkmadığını, 1915'te olanların hala nasıl inkar edildiğini bir kez daha anladık. Şu 7 yılda gerek dava sürecinde gerekse siyasi iklimde çok şeye tanık olduk. Hava bir kez daha döndü. Güya bahara giriyoruz ama hava hala soğuk. Gerçek bir bahar gelene kadar biz burada olmaya , "Buradayız Ahparig" demeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez." 



Basın açıklamasının ardından grup davayı izlemek için adliyeye girdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin