Hrant Dink soruşturmasında ifadesi alınan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ne söyledi?

Al Jazeera, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in savcılık ifadesine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink soruşturmasında ifadesi alınan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ne söyledi?

Al Jazeera Adliye muhabiri Selahattin Günday, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in savcılık ifadesine ulaştı. Engin Dinç ifadesinde cinayetin sorumluları olarak 'Paralel Devlet Yapılanması ve benzeri derin yapıları’ işaret ediyor.



Hrant Dink soruşturmasında ifadesi alınan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ne söyledi?Dosyanın son savcısı Gökalp Kökçü, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’e 25 soru sordu. Erhan Tuncel’den Dink ile ilgili bilgiyi aldıktan sonra İstihbarat personeli ile değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Dinç, "Konuyu önemli gördüğüm için bu konuda bilgi veren Erhan Tuncel ile bundan sonra mutlaka rütbeli bir personelin nezâretinde görüşmeler yapılması talimatını verdim. Ercan Demir’in (İstihbaratta görevli emniyet amiri) bana elemanın çok para istediğini, bazı bilgileri vermekte imtina ettiğini söylemesi üzerine teamüllerin dışına çıkarak elemanı şubeye getirmelerini istedim, kendisi ile görüşeceğim talimatını verdim" dedi.



"Erhan Tuncel ile yüz yüze görüştüm"



Erhan Tuncel ile emrindeki polislerin bulunduğu ortamda görüştüğünü belirten Engin Dinç, "Konunun önemini Erhan Tuncel ve ilgili personele aktararak uyarılarda bulundum, Erhan Tuncel maddi ihtiyaçlarının karşılanmadığını, kendisi ile tam olarak ilgilenilmediğini söyleyince, maddi ihtiyaçlarının karşılanması talimatını verdim, ilgili personele de 'Bu adam çok önemli, verdiği bilgiler çok önemli, bir yıl yatar, bir iş verir hepiniz bu elemana çok dikkat edeceksiniz' dedim" şeklinde konuştu.



"Ramazan Akyürek’e bilgi verdim"



Dinç, Dink’in öldürüleceği yönünde hazırlanan F4 istihbarat raporundaki tüm bilgileri dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’e de anlattığını ifade etti.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin