Hollywood'daki taciz skandalının merkezindeki isim yapımcı Harvey Weinstein gözaltında!

Hakkında çok sayıda taciz suçlaması bulunan ABD'nin ünlü film yapımcılarından Harvey Weinstein, New York polisine teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hollywood'daki taciz skandalının merkezindeki isim yapımcı Harvey Weinstein gözaltında!

Hakkında birbirini izleyen iddialarla bir kaç ay içinde Hollywood'daki bütün prestiji ve yerini kaybeden Weinstein, tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla gözaltına alındı.



Ünlü yönetmen Manhattan Adliyesi'nde hakim önüne çıkarılmak üzere karakoldan kelepçeyle çıkarıldı.



New York Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cesur taciz mağdurlarına seslerini yükseltip adalet aradıkları için teşekkür ediyoruz" dendi. Polisin açıklamasında şikayetçi kadınların isimleri yer almadı.



Ünlü yapımcıya karşı suçlamalar geçen yıl Ekim ayında New York Times gazetesinin bir haberiyle ortaya çıkmış ve sosyal medyada yüzlerce kadının iş hayatı, politika ve eğlence dünyasının güçlü mevkilerinde bulunan bazı erkekleri suçlayıp teşhir ettikleri #MeToo kampanyasının doğuşuna sebep olmuştu.



Miramax film stüdyolarının ve Weinstein yapım şirketinin kurucularından olan ünlü yapımcı, 70'i aşkın kadın tarafından cinsel taciz, kötü muamele ve tecavüz ile suçlandı.



66 yaşındaki Weinstein ise, şikayetlere konu olan olayların karşılıklı rızayla gerçekleşmiş ilişkiler olduğunu, kimseyi cinsel ilişkiye zorlamadığını ileri sürüyor.



Hollywood'daki taciz skandalının merkezindeki isim yapımcı Harvey Weinstein gözaltında!



Kelepçeyle çıkarıldı



Sabah yerel saatle 7.25 sularında, koyu renk ceket beyaz gömlek ve kot pantolonuyla gelen Weinstein çevredekilere hafif bir gülümsemeyle baktı. Koltuğunun altında ciltli bazı kitaplar vardı.



Kalabalık bir gazeteci topluluğu resim çekmek için barikatları zorlar ve tepede üç helikopter dolaşırken, Weinstein polislerin eşliğinde Manhattan polis karakoluna girdi.



Karakoldan kelepçeli olarak çıkarılan Weinstein Manhattan mahkemesinde hakim önüne çıkacak ve medyada yer alan haberlere göre kefaletle serbest bırakılması bekleniyor.



Weinstein'in sözcüsü Juda Engelmayer ve avukatı Benjamin Brafman suçlamalar hakkında yorum yapmaktan kaçındılar.



Londra ve ABD'de Los Angeles polisi de Weinstein hakkındaki cinsel taciz ve saldırı iddialarıyla ilgili ayrı bir soruşturma yürütüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin