Hollanda basınında Türklerin içini acıtan başlık...

Hollanda'daki polis müdahalesi sırasında polis köpeğinin Hüseyin Kurt'un bacağını ısırdığı fotoğrafı kullanan De Telegraaf'ın 'Burada patron biziz' iması büyük tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda basınında Türklerin içini acıtan başlık...

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen protestoda Türk vatandaşları arasında bulunan Hüseyin Kurt, Hollanda polisi tarafından coplandı, polis köpeği tarafından bacağından ısırıldı.



Hollanda vatandaşı olduğunu belirten Hüseyin Kurt yaşadıklarını anlattı:



Bizim buradan aldığımız haber şuydu. Bakan Hanım bir konuşma yapacaktı. Bakan Hanım'ı dinlemek için, destek amaçlı gittik. Orada bulunduğumuz an denildi ki Bakan Hanım'ı rehin aldılar. Direkt polis özel harekat burayı kapattı. Halkın bir nevi sadece konsolosluğun önünde durmalarını sağladılar. Bayraklarımızı salladık. Ben ailemle gittim, yengelerim vardı, güzel bir şekilde geçiyordu. Sonlara doğru dağılmamız bize söylenince tahminim Hollanda polisleri bunu bir fırsat bilip arkadan bize bir saldırı düzenlediler.



KÖPEK ADETA ETLERİMİ PARÇALADI



Polis arkadan enseme vurarak beni yere indiriyor, yerde yattığım halde coplayıp bacağıma bir köpeği salıyor. 30-40 saniye köpek adeta etlerimi parçaladı.



Kesinlikle onlara karşı bir müdahalem, dinlememek öyle bir şey olmadı.



Bizim orada bulunmamızı istemedikleri için tahminim mesaj olarak yolladılar. Hollanda gazetelerine bakıyorsunuz. Buranın sahibi biziz gibi bir tavır gösteriyorlar. Ben aynı zamanda Hollanda vatandaşıyım. Halkı böyle bir bölme çabası, popülizme getirmek gibi bir sezgi alıyorum.



AĞABEYİM HOLLANDA ASKERİYDİ, GAZİ OLDU



Abim de yanı başımdaydı, o da yaralandı. Ağabeyimin askeri geçmişi olduğu için onda psikolojik bir travma oldu. Zaten Hollanda askeri gazisidir. 14 yıl askerlik yaptı. Ağabeyin travma içinde. Hastalığı zaten belli. Bosna savaşı ve Irak savaşı nedeniyle aldı. Travma içinde.



'BURANIN SAHİBİ BİZİZ' BAŞLIĞI



Kurt, bir Hollanda gazetesinde çıkan 'Buranın sahibi biziz' başlığına tepki gösterdi:



"Bu manşete ben baktığım zaman, Hollanda'da bir atasözü vardır. 'Köpeklerin sahibi vardır' derler. Burada kullanılan manşet köpekli polisin bana yaptığı müdaleyi savunuyor. Burada polise yalvarıyordum. Diyordum ki köpek beni atardamarımdan yakaladı, ne olur bırakın beni. Siz diyordu yüzüstü dönün yatın. Öyle bir açıklama kasıtlama. O köpeği üstüme salıp da bütün medyanın çektirmesine izin verip de burada bir kasıt var. Buranın sahibi var, 'Ayağınızı denk alın mesajı veriliyor tahminimce.



EKMEĞİMİZİ BURADA KAZANIYORUZ



Kurt bir mesajı olup olmadığı sorusu üzerine şunları söyledi: Birbirimizle iyi geçinmemiz, Hollandalı arkadaşlarımızla iyi geçinmemiz, onlara bu durumları güzel anlatmamız. Sonuçta biz burada yaşıyoruz, ekmeğimizi burada kazanıyoruz. Hiçkimse provokasyona gelmesin. Huzur içinde yaşasınlar. Komşularına doğruyu anlatsınlar. Biz burada yaşıyoruz.


Etiketler hollanda
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin